80 barodan Savunma Yürüyüşü

Ankara Masası
|
19 Haziran 2020, Cuma - 16:24
80 barodan Savunma Yürüyüşü

Seçim sistemi ve faaliyet yapılarına dair değişiklik içeren düzenlemeye karşı çıkan barolar Ankara'ya doğru "Savunma Yürüyüşü" başlattı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan duruma tepkili…

Seçim sistemi ve faaliyet yapılarına dair değişiklik içeren düzenlemeye karşı çıkan barolar eylem kararı aldı. Bu kapsamda 80 baro tarafından Ankara'ya doğru yürüyüş başlatıldı. "Savunma Yürüyüşü" adı altındaki eylem sembolik olarak 20 km sürecek. 80 baro başkanı ardından otomobiller ile Ankara'ya geçecek. Başkanların 22 Haziran Pazartesi günü bir araya gelmesi bekleniyor.

Baroların söz konusu yürüyüş eylemine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan tepki geldi. AK Partili Turan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Baro başkanları içeriğini henüz bilmedikleri bir kanun teklifi için neden yürür ki? Çalışılan teklif için tüm baro bşk’ları adına 30 bşk ile, hukuk STK'ları ile uzun uzun görüşüldü. Yasama yetkisi /takdir tabi ki TBMM'de. Keşke barolar daha özgün bir duruş tercih edebilseydi" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/30737/80-barodan-savunma-yuruyusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.