Boş alanlar ormana dönüştürülüyor

Ankara Masası
|
19 Haziran 2020, Cuma - 16:01
Boş alanlar ormana dönüştürülüyor

Etimesgut Belediyesi, daha yeşil bir Etimesgut için park ve yeşil alan çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Etimesgut Belediyesi, belediyeye ait olsun olmasın boş alanları değerlendirip ağaç dikimi gerçekleştiriyor.  Yeşil alan konusunda Etimesgut’u Avrupa standartlarının üzerine çıkarmak isteyen belediye ekipleri yoğun çaba sarf ediyor.

 Park ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Enver Demirel," Kime ait olursa olsun, ister bize, ister Büyükşehir’e veya Milli Emlak’a, ağaçlandırma alanıysa boş bırakmıyoruz, büyük ağaçlar dikiyoruz. Bugüne kadar ilçemizin 54 noktasında 862 bin metre karelik alanı ağaçlandırdık; bu alanlara 50 bini aşkın her biri 8-10 yılık olan yetişkin ağaçlar diktik. Yalnız dikmekle kalmıyoruz, ağaçların bakımı noktasında da titiz davranıyoruz. Her bir ağaca gözümüz gibi bakıyoruz" dedi.

“İyi ki her boş alanı ağaçlarda ormanlarla donatmışız”

Park ve yeşil alanların çağdaş şehirlerin olmazsa olmazı olduğunu belirten Demirel, “Son 10 yılda 150 bin metrekarelik Atatürk Ormanımızı, 135 bin metre karelik Cumhuriyet Ormanımızı,106 bin metre karelik 17 Şubat Şehitleri Hatıra Ormanımızı, 57 bin metrekarelik 23 Nisan Hatıra Ormanımızı kurduk. 100 bin metrekarelik alan üzerine 15 Temmuz şehitlerimiz için hatıra ormanı oluşturduk. Bağlıca Mahallemizde 55 bin metrekarelik alan üzerinde oluşturduğumuz ormana şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın adını verdik. Şehitlerimizin hatırasına orman ve koruluk alanlar oluşturduk. Bilim insanı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, merhum oyuncu Zeki Alasya, ülkücü şehit Fırat Çakıroğlu, şehit bakanımız Gün Sazak isimlerini verdiğimiz hatıra ormanlarımız da bulunmaktadır. İyi ki her boş alanı ağaçlarda ormanlarla donatmışız" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/30779/bos-alanlar-ormana-donusturuluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.