Erdoğan aşı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonuna kadar bir ya da birden fazla aşının vatandaşların hizmetine sunulacağını duyurdu.
Ankara Masası
|
30 Ekim 2020, Cuma - 20:32
Erdoğan aşı için tarih verdi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

"Dost ülkelere teşekkür ediyorum"  

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'deki son bilançoyla ilgili bilgi verirken "
Devletimiz, bakan arkadaşlarımızla tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren, yıkıntı altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve sarsıntıdan etkilenen herkese yardımcı olmak için harekete geçmiştir. Vefat sayımız 12 idi, yaralı sayımız 438 idi ve bunlar içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta, 8 vatandaşımız yoğun bakımdaydı şu an itibarıyla 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz bakan arkadaşlarımızla tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren yıkıntılar altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve sarsıntıdan etkilenen herkese yardımcı olmak için harekete geçmiştir. 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. AFAD, emniyet teşkilatımız, diğer ilgili kamu personeli canla başla işlerini yapıyor. Bakanlarımız süratle olay yerine ulaşmışlardır. Yardım teklifinde bulunan dost ülkelere teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Aşı için yıl sonunu işaret etti

Koronavirüs aşısıyla ilgili bilgileri de paylaşan Erdoğan "
Türkiye bir yandan Çin, Rusya, Amerika gibi ülkelerdeki aşı çalışmalarını yakından takip ederken diğer yandan da kendi aşısını geliştirmek için yoğun çaba içerisindedir. İnşallah önümüzdeki bahar aylarında kendi aşımızı vatandaşlarımıza uygulayabilecek aşamaya gelmiş olacağız.
Yıl sonu itibarıyla dünyadaki aşı çalışmalarından bilim insanlarımızın uygun gördüğü birini veya birden fazlasını vatandaşlarımızın istifadesine sunmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/309569/erdogan-asi-icin-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.