Fransız Başpiskopos'tan Charlie Hebdo tepkisi

Fransa'da Toulouse Başpiskoposu Robert Le Gall, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürlerin yayımlanmasını tehlikeli bulduğunu belirterek, "Dinlere hakaret etme hakkını kendinizde göremezsiniz." dedi.
Ankara Masası
|
30 Ekim 2020, Cuma - 23:36
Fransız Başpiskopos'tan Charlie Hebdo tepkisi

Le Gall, France Bleu Occitanie radyosunda yaptığı açıklamada, Nice kentindeki Notre-Dame Kilisesi'nde dün düzenlenen bıçaklı saldırının "korkunç" olduğunu söyledi.

"Bu karikatürler yayımlanmamalı"

Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürlerin yayımlanmasına ilişkin soruya Le Gall, "Bu karikatürlerin yayımlanmasına karşıyım. Bu çok tehlikeli. Yangına körükle gidiyoruz. Bu karikatürler Müslümanlara ve aynı zamanda Hristiyanlara karşı yapıldı. Bu karikatürler yayımlanmamalı. Sonuçlarını görüyoruz." yanıtını verdi.

Le Gall, okulda öğrencilere Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri göstermenin yangına körükle gitmek anlamına geldiğini vurguladı. 

"Dinlere hakaret etme hakkını kendinizde göremezsiniz"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bu karikatürlerin yayımlanması için gerekçe gösterdiği ifade özgürlüğünün sınırının olduğunun altını çizen Le Gall, "Dinlere hakaret etme hakkını kendinizde göremezsiniz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/310542/fransiz-baspiskopostan-charlie-hebdo-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.