PKK ölen teröristlerin üstüne bubi tuzağı yerleştirmiş

Ankara Masası
|
20 Haziran 2020, Cumartesi - 17:38
PKK ölen teröristlerin üstüne bubi tuzağı yerleştirmiş

Haftanin'de Ekim 1992 tarihinde düzenlenen operasyonu takip eden gazeteciler arasında yer alan Tunca Bengin, bugünkü köşe yazısında o dönemdeki harekatın ayrıntılarını hatırlattı. Bengin, "PKK’lılar kaçarken teslim olmak isteyenleri öldürüp elbiseleriyle topluca gömmüşlerdi. Çocuk yaştaki teröristleri de kaçmasınlar diye bulundukları mevzilere zincirlemişlerdi. Toplu mezarlardan çıkarılan hemen her teröristin üzerinde de bubi tuzakları vardı." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde başlattığı Pençe-Kaplan Harekâtı sürüyor. Operasyon kapsamında şimdiye kadar terör örgütüne ait 700’den fazla hedef imha edildi. Operasyonun sadece hedef temizliği değil aynı zamanda bölgede kalıcı olunması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğuna işaret eden Milliyet gazetesi yazarlarından Tunca Bengin, dikkat çeken bir köşe yazısı kaleme aldı.

Dağa çıkan ya da kaçırılan erkek-kız çocuklarının Haftanin'de toplanarak askeri eğitim aldığını yazan Bengin, "Aynı zamanda da kaçak sınır ticaretinin yanı sıra en önemli lojistik merkezlerinden biri." diyerek bölgenin önemine dikkat çekti. Burada eğitim alan teröristlerin Türkiye ya da Suriye’ye gönderildiğini ifade eden Bengin, "Dolayısıyla, Haftanin sadece bugün değil 1984’ten bu yana PKK’ya karşı çeşitli tarihlerde önceleri “girdi-çıktı” halinde kısa süreli “sınır ötesi operasyonların”, ardından da terörün zirve yaptığı 1991-93’lü yıllardan itibaren de Irak topraklarındaki pek çok kapsamlı harekâtın odak noktasındaydı." dedi.

Haftanin'de Ekim 1992 tarihinde düzenlenen operasyonu takip eden gazeteciler arasında yer alan Bengin, o dönemdeki tanık olduğu ayrıntıları da paylaştı. Dağların arasındaki patikada dedektörle mayın arayan Mehmetçik’in ayak izlerini tek sıra halinde takip ederek ulaştıkları Haftanin kampında gördükleri manzara karşısında dehşete düştüklerini aktaran Bengin, terör örgütünün kalleş yüzünü bir kez daha gözler önüne seren şu ifadeleri kullandı: "PKK’lılar kaçarken teslim olmak isteyenleri öldürüp elbiseleriyle topluca gömmüşlerdi. Çocuk yaştaki teröristleri de kaçmasınlar diye bulundukları mevzilere zincirlemişlerdi. Toplu mezarlardan çıkarılan hemen her teröristin üzerinde de bubi tuzakları vardı."

Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/31294/pkk-olen-teroristlerin-ustune-bubi-tuzagi-yerlestirmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.