PKK'lı Cemil Bayık'tan ABD'ye Pençe-Kaplan tepkisi

Ankara Masası
|
22 Haziran 2020, Pazartesi - 11:56
PKK'lı Cemil Bayık'tan ABD'ye Pençe-Kaplan tepkisi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik başlattığı operasyon ardından köşeye sıkışan örgüt elebaşlarından Cemil Bayık, Amerika ve Irak'ı suçladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı Pençe-Kaplan operasyonu devam ediyor. Operasyon kapsamında şimdiye kadar 700'den fazla hedef yok edildi. Ağır yara alan PKK'da isyan sesleri yükselmeye başladı. Örgütün ele başlarından Cemil Bayık köşeye sıkıştıklarını günyüzüzüne çıkaran bir açıklama yapıp, Amerika ve Irak'ı suçladı.

Bayık, "Mahmur, Şengal ve diğer alanları bombaladıklarında kimsenin sesi çıkmadı. Ne Güney hükümeti ne Irak hükümeti ne BM ne Amerika ne Avrupa hiç kimse bu saldırılara karşı tepki vermiyor. Bunların anlamı var tabii. Çünkü bu saydıklarımın hepsinin saldırılardan haberleri var. Bazıları bu saldırılarda Türkiye'ye yardım da etmiş, izin vermiş. Türkiye'ye 'Arkandayız, yapabilirsin' demişler. Eğer öyle olmasaydı Türkiye saatlerce bombardımanda bulunamazdı, bu mümkün değil. Eğer bunlar izin vermezse Türkiye, Şengal'e, Mahmur'a saatlerce saldırabilir mi? Bu mümkün değil. O yüzden hem Güney hükümeti hem Irak hükümeti hem BM hem de Amerika bu saldırılardan sorumludur." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/31977/pkkli-cemil-bayiktan-abdye-pence-kaplan-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.