Baroların "Savunma Yürüyüşü"nde gergin anlar

Ankara Masası
|
22 Haziran 2020, Pazartesi - 12:41
Baroların "Savunma Yürüyüşü"nde gergin anlar

Seçim sistemi ve faaliyet yapılarına dair değişiklik içeren düzenlemeye karşı çıkarak Ankara’ya doğru “Savunma Yürüyüşü” başlatan 80 baro başkanı Başkent'e ulaştı. Baro başkanları ile polisler arasında Ankara girişinde gergin anlar yaşandı.

Seçim sistemi ve faaliyet yapılarına dair değişiklik içeren düzenlemeye karşı çıkan 80 baro geçtiğimiz hafta Ankara’ya doğru “Savunma Yürüyüşü” başlattı. Baro başkanları temsili 20 kilometrelik yürüyüşün ardından bugün Ankara girişinde bir araya geldi. Güvenlik güçleri başkent girişinde toplanan baro başkanlarının toplu ya da bireysel olarak yapmak istedikleri yürüyüşlere izin vermedi. Bu anlarda baro başkanları ile polisler arasında gergin anlar yaşandı. Yaşanan gerginlik ardından baro başkanları bulundukları bölgede oturma eylemi başlattı.

FEYZİOĞLU ANITKABİR'DE

Ankara girişinde bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da bazı baro üyeleriyle birlikte Anıtkabir'e giderek Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrini ziyaret etti.

Feyzioğlu, "Afyon, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Konya, Elazığ, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Çorum, Yozgat, Kütahya, Edirne, Samsun Erzurum, Kahramanmaraş Baro Başkanlarımızla Atamızın manevi huzurundayız." ifadeleriyle Anıtkabir'de çekilen fotoğraflarını paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/32037/barolarin-savunma-yuruyusunde-gergin-anlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.