33. Tokyo Uluslararası Film Festivali başladı

Japonya'da 33. Tokyo Uluslararası Film Festivali başladı.
aa:text:20201101:22824280
|
01 Kasım 2020, Pazar - 07:06
33. Tokyo Uluslararası Film Festivali başladı

Başkentteki Tokyo Uluslararası Forum’da, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle kapalı kapılar ardında yapılan, düşük ölçekli festivalin kırmızı halı geçişi gerçekleştirildi.

 Festival Elçisi Japon aktör Yaşuo Koji

Geçişe katılan Festival Elçisi Japon aktör Yaşuo Koji, ¨Salgın sürecinin geleceğinde ne var belli değil. Virüsle bir arada var olmak zorunda kalabiliriz.¨ dedi.

Japonya'ya girişlerinde 14 günlük karantina süreçlerini tamamlayan Malezyalı yönetmenler Edmund Yeo, Lim Kah Wai de festival açılışında yer aldı.

Christopher Nolan açılışa video mesajı ile katıldı

İngiliz film yönetmeni, senarist ve yapımcı Christopher Nolan ile Cannes Film Festivali Direktörü Thierry Fremaux açılışa video mesaj gönderdi.

Nolan mesajında, ¨Bu zor zamanlarda büyük ekranda film izleme zevki için bir yolunu bulmanız benim ve dünyadaki diğer film yapımcıları için bir esin kaynağı¨ ifadesini kullandı.

 Take Masaharu’nun ¨Underdog¨ filminin ilk gösterimi gerçekleştirildi

Açılışında, Take Masaharu’nun çektiği ve 3 boksörün zorlu hikayelerini anlatan ¨Underdog¨ filminin ilk gösterimi gerçekleştirildi.

Festival kapsamında, 107 ülke ve bölgeden katılan 1356 ürün arasından seçilmiş 138 eser 9 Kasım’a kadar gösterilecek.

Festivalde uluslararası yarışma düzenlenmeyecek

Deniz aşırı jüri üyelerinin katılamaması sebebiyle festivalde, önceki yılların aksine, uluslararası yarışma düzenlenmeyecek.

Bu kapsamda, 25’i dünya prömiyerini yapacak 32 film, festival bünyesinde başlatılan ¨Tokyo Prömiyer 2020¨ bölümünde sergilenecek.

¨Hokusai¨ filminin gösterimiyle kapanış yapılacak

Festivalin kapanışı, bu yıl doğumunun 260. yıl dönümü olan Japonya’nın Edo dönemi sanatçısı Hokusai Katsuşika’nın hayat hikayesini anlatan ¨Hokusai¨ eserinin gösterimiyle kapanışını yapacak.


http://www.ankaramasasi.com/haber/320678/33-tokyo-uluslararasi-film-festivali-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.