Stadı olmayan Karagümrük, iç sahada zirveye çıktı

Standartlara uymadığı için iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamaya başlayan ancak buranın da bakıma alınması sonrasında son 2 maçını Kadıköy ve Esenyurt’ta oynayan Fatih Karagümrük, iç sahada oynadığı karşılaşmalarda ligin zirvesine çıktı.
IHA-20201101AW154732
|
01 Kasım 2020, Pazar - 12:55
Stadı olmayan Karagümrük, iç sahada zirveye çıktı

Süper Lig’e 36 yıl aradan sonra yükselme başarısı gösteren Karagümrük, standartlara uymadığı için ev sahibi olduğu karşılaşmaları kendi stadında oynayamıyor.

 Bu nedenle kırmızı-siyahlılar Yeni Malatyaspor ve Başakşehir maçlarını 80 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadı. 

İç sahada en çok gol atan ekip

Yeni Malatyaspor’u 3-0, son şampiyon Başakşehir’i de 2-0 mağlup eden Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın bakıma alınması sonrasında stat arayışlarına başladı. 

Kasımpaşa maçını Fenerbahçe Ülker Stadı’nda oynayan ve sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılan Fatih Karagümrük, son iç saha maçında ise BB Erzurumspor’u, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda konuk etti.

Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’de mücadele eden 2 ekip, bu sezon Süper Lig’de karşı karşıya gelirken, Karagümrük rakibini Ndiaye (2), Biglia, Ndao ve Sabo’nun golleriyle 5-1 yenerek ligdeki puanını 11’e yükseltti. Stadı standartlara uymayan ve aynı zamanda ligdeki 21 takım içinde tesisi olmayan tek ekip durumundaki Fatih Karagümrük, BB Erzurumspor karşısında aldığı 5-1’lik galibiyetle ligdeki en iyi iç saha performansına ulaştı.

4 iç saha maçını 3 farklı statta oynadı

Ev sahibi olarak boy gösterdiği 4 maçı 3 farklı statta oynayan kırmızı-siyahlılar, bu karşılaşmalarda Yeni Malatyaspor, Başakşehir ve BB Erzurumspor’u mağlup ederken, ezeli rakibi Kasımpaşa ile de berabere kaldı. 

Karagümrük iç sahada en çok puan toplayan takım

Karagümrük, 4 maçta 10 puan toplayarak iç saha puan durumunda zirveye çıkarken, attığı 11 golle de ev sahibi olduğu maçlarda en çok gol atan ekip oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/321428/stadi-olmayan-karagumruk-ic-sahada-zirveye-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.