Hacarlıoğlu: "Kendimi dışarıya attıktan 5-6 adım sonra binanın çöktü"

Diş hekimi Arda Hacarlıoğlu, İzmir'de meydana gelen depremden son anda kurtuldu. Hacarlıoğlu ölümle yaşam arasındaki o anları anlattı.
Büşra Bayrak
|
01 Kasım 2020, Pazar - 16:36
Hacarlıoğlu: "Kendimi dışarıya attıktan 5-6 adım sonra binanın çöktü"
Bayraklı ilçesinde bulunan ve depremde tamamı yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki klinikte çalışan Diş hekimi Arda Hacarlıoğlu mucize eseri kurtuldu.

"Deprem anında en uzaktaki yerdeydik." diyen Hacarlıoğlu, o dakikaları şöyle anlattı:




"Koltukta iki hasta vardı"

"Yanımda yardımcı personel bir arkadaşım vardı. Koltukta da iki hasta vardı, onlarla konuşuyorduk. İlk deprem olduğunda 4-5 saniye oldu ve sonra duruldu."


"Herkese 'çıkın' diye bağırdım"

"Sonra herkese 'çıkın' diye bağırdım. Klinik kapısını açtım, sonra diğerlerine de bağırdım 'çıkın' diye, ama o esnada bekleme odasına hiç bakamadım. Sanırım orada Buse hanım vardı. Onların benim sesimi duyup duymadıklarını bilmiyorum."


"Kendimi dışarı attıktan 5-6 adım sonra binanın çöktüğünü gördüm"

"Can havliyle aşağıya doğru koşmaya başladım. Kapıcı dairesinden de koşanları gördüm. Olay 5-10 saniye kadar sürdü gibi. Kendimi dışarıya attıktan 5-6 adım sonra binanın çöktüğünü gördüm. Her yer toz bulut dumandı."

Kliniği sahibi diş hekimi Onur Yedikara da, içeride kalan 3 meslektaşından gelecek müjdeli haberi bekliyor.


"Klinikte 7 personel 6 hasta vardı"

Çok üzgün olan Yedikara, iş yerini 20 yıl önce açtığını, normalde 35 kişinin çalıştığı klinikte deprem anında 7 personelin görev yaptığını aktardı. 

Yedikara, biri geçtiğimiz gün kurtarılan Buse Hasyılmaz olmak üzere 6 hastanın da tedavi için içeride olduğunu ifade etti.

"Şu anda içeride 3 meslektaşımız var"

Diğer çalışanların kendi imkanlarıyla dışarıya çıktığına dikkati çeken Yedikara, "2 diş hekimi, 2 yardımcı asistan son anda dışarıya çıkıyorlar, bina da arkalarından yıkılıyor. Şu anda çok değişik duygular içerisindeyim. Çok ama çok üzgünüm. Dışarıda sevenleri, bizler umutla bekliyoruz. Şu anda içeride 3 meslektaşımız var. Kurtarma ekipleri de canla başla çalışıyor. İnşallah en kısa sürede onları sağ salim buradan çıkaracağız ve sevdiklerine kavuşturacağız. Çok umutluyuz." dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/322285/hacarlioglu-kendimi-disariya-attiktan-5-6-adim-sonra-binanin-coktu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.