Kurum: "Rızabey ve Doğanlar apartmanı için riskli bina başvurusu yok"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Rızabey ve Doğanlar apartmanına ilişkin riskli bina başvurusu yapılmadığını söyledi.
Büşra Bayrak
|
01 Kasım 2020, Pazar - 19:15
Kurum: "Rızabey ve Doğanlar apartmanı için riskli bina başvurusu yok"

Bakan Kurum, İzmir'deki depremle ilgili enkaz bölgesinde yaptığı inceleme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Riskli bina başvurusu yok"

Öncelikli amaçlarının enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak olduğunu, bu konuda koordineli bir çalışmanın devam ettiğini kaydeden Kurum, bir gazetecinin "Rıza Bey ve Doğanlar apartmanlarıyla ilgili daha önce riskli bina başvurusu yapıldığı" iddialarıyla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine şöyle konuştu:

"Bu deprem acısı hepimizin ortak acısı ve şu an bizim amacımız enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmaktır. Burada bir, beraber olmak zorundayız, bu süreci beraber yöneteceğiz. buradaki birlik beraberlik ne kadar yüksek düzeyde olursa o çalışmalarımızın hızı, motivasyonu da aynı düzeyde hızlı olur. Rıza Bey ve Doğanlar apartmanlarına ilişkin bakanlığımıza, il müdürlüğümüze veya Valiliğimize gelen bir riskli bina başvurusu yok."

"Başvuru olsa tapuda riskli bina şerhi olur"

"Riskli bina başvurusu olsaydı tapuda riskli bina şerhi olurdu. Tapusunda riskli bina şerhi yok. Böyle bir tespit yapılıp Bakanlığımıza veya İl Müdürlüğümüze böyle bir başvuru yapılmamış."

"İzmir'imizin de ihtiyacı olan tüm projelerde olacağız"

Kurum, riskli bina tespiti yapmanın Bakanlık yetkisinde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm diyoruz. Vatandaşımızın rızasıyla dönüşüm diyoruz. İzmir'imizin de bu noktada ihtiyacı olan tüm projelerde olacağız. Bakanlık olarak her türlü desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Birlik ve beraberliğimizi koruyalım"

Bu binalara ilişkin bir başvurunun olmadığını yineleyen Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:    

"Bugün bunları konuşmanın, tartışmanın zamanı değil. Vatandaşlarımız enkaz altında yavrularını bekliyorlar, benim çalışma arkadaşımın burada çocuğu var. Bizim odaklanmamız gereken konu bunlardır. Herkesten istirham ediyorum, birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar koruyalım. Bunun siyaseti, davası, polemiği olmaz. Bu süreci valiliğimiz koordinasyonunda, yardımlarımızla, kurulacak çadırlarımızla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza da ifade ettim, tek elden yürüteceğiz. Uyum içerisinde yürüteceğiz."







http://www.ankaramasasi.com/haber/322630/kurum-rizabey-ve-doganlar-apartmani-icin-riskli-bina-basvurusu-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.