Burhan Kuzu için cenaze töreni düzenledi

Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden anayasa hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu, son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul'daki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
Ankara Masası
|
02 Kasım 2020, Pazartesi - 12:05
Burhan Kuzu için cenaze töreni düzenledi
Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü yoğun bakımda hayatını kaybeden AK Parti'nin kurucularından ve TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Burhan Kuzu için cenaze töreni düzenlendi.
İstanbul Fatih Camii'ndeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
Erdoğan: Doğrusu biz de onunla övündük

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her nefis ölümü tadacaktır. Bu tabii sadece Burhan Hocamız için geçerli değil. Şu anda burada saf tutmuş bulunan bütün Müslümanlar, Müminler için geçerli olan bir hüküm. Bu hükme herkes uyacak. Bunun nerede, ne zaman, nasıl geleceği belli değil. İzmir'de yaşanan hadise ortada. 80'e yakın vefat, bine yakın yaralı var. Böyle bir akıbetle imtihan olacakları belki de akıllarından geçmiyordu. Ama işte geldi ve yakaladı. Rabbim bizlere iman, Kur'an, İslam üzere ölmeyi nasip etsin. Burhan Hocamız hem nüktedandı hem de az önce hocamın da ifade ettiği gibi gerçekten İstanbul Üniversitesi'nde özellikle davasını bilen bir Anayasa Hukukçusunun olmadığı bir dönemde o davasının bir insanı olarak orada görev yaptı. Yetiştirdiği öğrencileriyle hep övündü. Doğrusu biz de onunla övündük. Parlamentoda beraber süren bir yolculuğumuz oldu. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı makamında danışmanım olarak da görev yaptı. Koronavirüs salgını neticesinde de Burhan Hoca'yı çok kısa sürede kaybettik. Rabbim mekanını cennet eylesin. Ailesine, tüm dava arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/324636/burhan-kuzu-icin-cenaze-toreni-duzenledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.