Bursa'da selin vurduğu mahalle zor durumda

Ankara Masası
|
23 Haziran 2020, Salı - 11:22
Bursa'da selin vurduğu mahalle zor durumda

Bursa'da yaşanan sel felakatinden en çok etkilenen Kestel ilçesine bağlı Dudaklı Mahallesi adeta hayalet köye döndü. Geceyi civar mahallede geçiren vatandaşlar devletten yardım bekliyor.

Bursa’da yaşanan sel felaketinden en çok Kestel ilçesinin Dudaklı Mahallesi etkilendi. Selden dolayı bölgede 1 kişi hayatını kaybetti. Mahalle hayalet kente dönerken bölge sakinleri geceyi yakınlarının yanında geçirdi. Mahalledeki sokak hayvaları da selden dolayı çaresiz kaldı. Tüm sokakların çamurla kaplandığı alanda can dostlar kuru kalan bölgelerden ayrılamıyor. Selin en büyük zararını ise çifçiler gördü. Bazı bahçelerde 200- 300 bin TL maddî hasarı olduğu öğrenildi. Türkiye’nin önemli deveci armudu ve şeftali bahçelerinde yaşanan hasar çiftçiyi tedirgin etmeye başladı. Çiftçiler ve mahalle sakinleri devletten yardım beklediklerini ifade ederek, “Bizlere yardım gelmezse zor geçiniriz” dedi.

Öte yandan aynı aileden 5 kişinin sel sularına kapıldığı, 4’ünün cesedine ulaşıldığı Kayacık Mahallesi’nde ise Derya Bilen isimli 17 yaşındaki kızı arama çalışmaları sürüyor. Karadan 250 kişiyi aşkın ekiple devam eden çalışmalarda şelale ve vadilerde insanlı keşif uçağından destek alınıyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/32541/bursada-selin-vurdugu-mahalle-zor-durumda
Etiketler: sel
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.