Sincan'da minikler kitapların içinde büyüyor

Sincan Bebek Kütüphanesi'nin minik ziyaretçileri hem eğleniyor, hem öğreniyor.
IHA-20201103AW156039
|
03 Kasım 2020, Salı - 09:54
Sincan'da minikler kitapların içinde büyüyor

Sincan Belediyesi'nin Ekim ayında hizmete aldığı Sincan Bebek Kütüphanesi, 0-3 yaşındaki bebekler ve ailelerini ağırlamaya devam ediyor. Kütüphanedeki etkinlikler sayesinde erken dönemde kitaplarla tanışma fırsatı yakalayan minikler, böylece okuma bilinci kazanıyor. Ayrıca minikler birbirinden farklı etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor.

Sincan Belediyesi ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçen “Bebek Kütüphanesi”nde çocuk gelişimini destekleyici etkinlikler de düzenleniyor.  Her Çarşamba “Zeka ve Akıl Oyunları”, her Perşembe “Oyun Terapisi”, her Cuma “Masal Terapisi” ve her gün “Okuma Terapisi” etkinliği düzenleniyor.

Çocukları kitaplarla buluşturup onların bilgi, becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli materyallerle donatılan Bebek Kütüphanesi’ndeki etkinlikler ailelerden de tam not aldı.

Etkinliklerde Bebek Kütüphanesi’nin minik müdavimlerine masallar okundu, erken yaşta kitapla tanışmaları sağlandı. Böylece çekirdekten kitap bilinci ile yetişen çocukların; gelecekte okuyan, araştıran, keşfeden bireyler olması amaçlandı. Ayrıca etkinlikler sayesinde çocuklar öğrenirken bir taraftan da doyasıya eğlendi.

Ailelerin etkinliklere katılmadan evvel “444 4 762” nolu telefonu arayarak randevu alması gerekiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/326625/sincanda-minikler-kitaplarin-icinde-buyuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.