Alanya açıklarında tur teknesi battı

Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında tur teknesi battı. Teknedekileri kurtarma çalışmaları sürüyor.
Büşra Bayrak
|
03 Kasım 2020, Salı - 11:58
Alanya açıklarında tur teknesi battı
Antalya'nın Alanya ilçesinde içinde turistlerin bulunduğu tur teknesi alabora oldu. 

Olay, yaklaşık 1 saat önce Cilvarda burnu önü fosforlu mağara önünde meydana geldi. İçinde turistlerin bulunduğu tur teknesi kötü hava şartları sebebiyle alabora olup battı. Kazadan kurtulan turistlerin bazıları yüzerek 30 metre uzağındaki kayalıklara ulaşırken, bazı yolcuların kurtarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Olayda bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 33 yolcunun bulunduğu tur teknesindeki yolcuları kurtarmak için Sahil Güvenlik ekiplerinin de çalışması devam ediyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel , gazetecilere yaptığı açıklamada, tur teknesinin alabora olduğu ihbarı üzerine hemen harekete geçildiğini söyledi.

Teknedeki 33 kişiden birinin cenazesine ulaşıldığını belirten Yücel, "Teknedeki 32 kişi sağ olarak çıkarıldı. Yabancı uyruklu 37 yaşındaki kişi teknenin içinde dar alanda olduğu için bulunduğu yerden çıkamamış. Dalgıçlar cenazesini bulunduğu yerden aldı, karaya çıkardı. Bölgede sahil güvenlik, jandarma, polis, kurtarma ve belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/327085/alanya-aciklarinda-tur-teknesi-batti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.