1000 Haneye Yemek Servisi

Büşra Bayrak
|
31 Mart 2020, Salı - 13:28
1000 Haneye Yemek Servisi

Yenimahalle Belediyesi, koronavirüsü salgını nedeniyle 65 yaş üstü, kronik hastalıkları olan ve evlerinden çıkamayan vatandaşlara yemek servisi yapıyor.

Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelinde yapılan ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarıyla koronavirüsüne karşı gece gündüz mücadele ediyor. Belediye, yeni hizmeti ile 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların evlerine sefertaslarıyla her gün, 3 farklı çeşit yemek götürüyor.

Vatandaşların mağdur olmaması için yapılan ‘Evlere Yemek Servisi Hizmeti’ni yerinde inceleyen Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesi sebebiyle kapılarına kadar yemek götürdüklerini belirtti.  Başkan Yaşar, “Bizim tespit ettiğimiz haneler dışında muhtarlarımızın da desteğiyle ulaştığımız 1000 aile var. Bu hizmet ile evlerinden çıkamayan ailelerimize düzenli olarak yemek servisi yapacağız. Her ailenin kendine ait sefer tası olacak ve her gün üç çeşit yemeği vatandaşın kapısına kadar götüreceğiz. Yaşlısına sahip olmayan ve saygı duymayan bir toplumdan gelişmişlik bekleyemeyiz. Ülke olarak yaşadığımız bu zor süreci hep beraber dayanışma içerisinde ve yetkililerin belirttiği talimatlara uyarak kısa sürede atlatabileceğimize inanıyorum” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3278/1000-haneye-yemek-servisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.