Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müzikle karşılandığım yalan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesine gittiği görüntülerle ilgili "Muhalefet iddia ettiği müzikle karşılandığım iddiaları yalan" dedi.
Ankara Masası
|
03 Kasım 2020, Salı - 19:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müzikle karşılandığım yalan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından muhalefet partililerinin İzmir depremiyle ilgili eleştirilerine cevap verdi.

Erdoğan, bölgeye ziyareti sırasında müzik çalındığı iddialarına tepki gösterirken " Depremzedelere çadır verilmediğinde, müzikle karşılandığımıza dek pek çok yalan tedavüle sürüldü. Kimi siyasi partilerin bu işin içinde rol alması, hatta bizzat kaynağı olması çok daha üzüntü verici" dedi.

Muhalefetin acıyı istismar ettiğini ifade eden Erdoğan şunları söyledi;

"Deprem tartışması yapmak millete zulümdür"

Kızılayın deprem bölgesinde olmadığından, bizim İzmir'e geldiğimizde müzikle karşılandığımıza, depremzedelere çadır verilmediğinden sosyal medyadaki provokasyonlara kadar çok sayıda yalan tedavüle sokuldu. Daha bu sabah bir evladımızı yıkıntılar altından canlı olarak çıkarmanın sevincini yaşadığımız bir günde, enkazların hala kaldıramadığından şikayetçi olacak kadar cahil, izansız, vicdansız bir kişiyle deprem tartışması yapmak millete zulümdür. Bu terbiyesizliği, geçmişte on binlerce insanın ölümüne sebep olan bir partinin mensupları yapıyor. Ana muhalefetin başındaki bu zat bu yalanları bırakmadı, hala devam ediyor. Deprem gibi ortak bir acıyı istismar edenlerin, sıfatları ne olursa olsun kalbi kin ve nefretle kararmış mahluklar olduğuna inanıyorum. Bu mahlukları milletimizin vicdanına ve takdirine havale ediyorum. Bu vesileyle tüm İzmirlilere geçmiş olsun diyorum.

"Biz a'dan z'ye bütün imkanlarımızla seferber olduk"

"Biz son ana kadar Bay Kemal, oradan çıkmayacağız. İnanacağız ki bunların altında herhangi bir canlı yok, o zaman işimizi bitireceğiz. Neredeyse kabinemizin tamamı oradaydı. Kriz merkezinde ben neredeyse tüm kabinemle toplantı yaptım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da oradaydı. Biz bu toplantıyı da orada yaptık. Biz kabile yönetmiyoruz, biz Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyoruz. İzmir gibi böyle büyük bir şehirde böyle büyük bir felaket oldu, biz a'dan z'ye bütün imkanlarımızla seferber olduk. Rabbimden ülkemizi her türlü felaketten, musibetten, salgın hastalıktan korumasını niyaz ediyorum. Temenni ederdim ki ana muhalefetin başındaki bu zat arayıp da bize ne düşer deseydi.

"Üzüntü verici"

Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dayanışmaya ihtiyacımız olduğu şu günlerde yalan, provokatif haberlerle gündeme zehirlemeye çalışanların ortaya çıkması bizi en çok üzendir. Depremzedelere çadır verilmediğinde, müzikle karşılandığımıza dek pek çok yalan tedavüle sürüldü. Kimi siyasi partilerin bu işin içinde rol alması, hatta bizzat kaynağı olması çok daha üzüntü verici. Daha bu sabah bir evladımızı yıkıntıların altından canlı olarak çıkarmanın sevincini yaşadığımız günde enkazların hala kaldırmadığını ifade edenlerle tartışma yapmak lüzumsuzdur.

Avusturya saldırısına kınama

Bu süreçte en çok gürültüyü de kendi güvenlik ve refahları uğruna bölgemizi ve dünyayı kana, ateşe, acıya boğanlar çıkarıyor. Bu zihniyet sdce son 30 yılda Irak'ta 2 milyon, Suriye'de 1 milyon, Bosna'da yüz binlerce insanın ölümüne yol açmıştır. Asırlardır işlettikleri sömürge ve zulüm düzeninin çatırdadığını bunlar görüyor. İslam'a saldırı öyle bir noktaya eldi ki yaşanan en küçük bir hadisede hemen müslümanlar hedef gösteriliyor. Şayet şiddet içeren bir hadisede zanlı müslümansa hemen terör saldırısı damgası vuruluyro. Başka inançtan biriyse ya polisiye vaka, ya da failin akli dengesi sorgulanarak konunun üzeri örtülüyor. Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşanan kanlı saldırıyı samimiyetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Avusturya halkına geçmiş olsun dileklerimi ve taziyelerimi sunuyorum. Avrupa'da yaşayan ve müslüman aileleri kullanarak İslam'ı topyekün değiştirme iddiasıyla ortaya çıktılar.
http://www.ankaramasasi.com/haber/330090/cumhurbaskani-erdogan-muzikle-karsilandigim-yalan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.