Sosyal medya yasasına uymayan platformlara ceza kesildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun ''Sosyal Medya Yasası'' adıyla bilinen düzenleme kapsamında, sosyal medya sitelerine ''temsilciliklerini belirlemeleri'' için tanıdığı süre sona erdi.
Ankara Masası
|
04 Kasım 2020, Çarşamba - 14:01
Sosyal medya yasasına uymayan platformlara ceza kesildi
Geçtiğimiz haftalarda hayata geçirilen sosyal medya düzenlemesi ile Türkiye'de Twitter, Youtube, Whatsapp, Instagram ve Facebook gibi platformlara uymaları gereken bazı şartlar getirilmişti.

Yükümlülükleri yerine getirmeyenlere 30 milyon TL para cezası 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen sürenin sona ermesi üzerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. 

Temsilci bildiriminde bulunmayan başta Facebook,
Instagram, Twitter, Periscope, Youtube ve Tiktok olmak üzere platformlara 10 milyon tl ceza kesildiğini bildiren Sayan, "bu cezanın tebliğinden itibaren 30 gün içinde de yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde sosyal ağ sağlayıcıya, 30 milyon lira idari para cezası kesilecek" dedi.

Platformlardan talep edilenleri sıraladı 

Sosyal Medya Yasası olarak adlandırılan düzenlemelere yönelik yanlış bilginin dolaştığını görerek üzüldüğünü dile getiren Ömer Fatih Sayan, sosyal ağ sağlayıcılarından talep edilenleri maddeler halinde sıraladı.

Sosyal ağ sağlayıcılarından talep edilenler
şu şekilde;
1)Türkçe yapılan başvuruların Türkçe cevaplanması,
2)Kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlalinde başvurulara sosyal ağ sağlayıcı tarafından 48 saat içinde cevap vermesi,
3)Sosyal ağ sağlayıcıların,kişi başvurularına ilişkin 6 ayda bir rapor yayınlayacak,
4)Mahkeme kararına rağmen, 24 saat içinde hukuka aykırı içerikleri çıkarmayan sosyal ağlar,doğacak zarardan sorumlu olacak,
5)Sosyal ağ sağlayıcılar, Türkiye'deki kullanıcıların verilerini Türkiye'de barındırma yönünde gerekli tedbirleri alacak




http://www.ankaramasasi.com/haber/333783/sosyal-medya-yasasina-uymayan-platformlara-ceza-kesildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.