İstanbulda sanayi kesimi çalışanları mesaiye sabah 07.00'de başlayacak

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs önlemleri çerçevesinde 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren sanayi kesiminde çalışanların mesaiye sabah 07.00'de başlayacklarını açıkladı.
Büşra Bayrak
|
04 Kasım 2020, Çarşamba - 14:42
İstanbulda sanayi kesimi çalışanları mesaiye sabah 07.00'de başlayacak

İstanbul Valisi Yerlikaya, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

22 Ağustos’tan itibaren 2 milyon 289 bin denetim yaptıklarını belirten Vali Yerlikaya, "Ancak bireysel önlemlere uymada sorunumuz var. Artık kendimize gelmeliyiz. Birinin bizi, işyerimizi denetlemesine ihtiyaç duymadan kendimiz tehlikenin farkına varmalı ve tedbirlere harfiyen uymalıyız." dedi. 

Vali Yerlikaya, "Her bir İstanbullu bizim canımız. Salgına yeni kurbanlar vermek istemiyoruz. Kısıtlanmış günlere yeniden dönmek hiç istemiyoruz." şeklinde konuştu.

"Salgın henüz bitmedi. Kontrolü elden bırakmamalıyız. Bu süreçte maske su kadar gerekli, mesafe ekmek kadar vazgeçilmez, temizlik virüse karşı en büyük silahımız. Tüm bunların etkili olması için de lütfen kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak duralım. Kendimize, toplumumuza yardım etmenin değişmez kuralı bu." diyen Vali Yerlikaya şöyle devam etti:

"İstanbul’da tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız 28 Eylül 2020 tarihinden itibaren kademeli mesai uygulamasına geçmişti. Kamu hizmetlerini aksatmayacak, salgının etkilerini azaltacak şekilde bugünden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamını genişletiyoruz. Bu bağlamda,

  • 60 yaş ve üstü çalışanların yani idareci pozisyonda olanlar hariç
  • Hamilelerin
  • Kronik rahatsızlığı bulunanların
  • 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personelin idari izinli sayılarak evden çalışabileceklerdir.

Bunların dışındaki diğer personelimiz ise haftalık olarak dönüşümlü çalışacaklardır." 

Vali Ali Yerlikaya, İstanbul dünyanın 14. büyük metropolü olduğuna işaret etti.

İstanbul'da tüm sektörlerde 5 milyon 300 bin çalışan bulunduğuna dikkati çeken Vali Yerlikaya, bunun yüzde 93,3’ünün özel sektörde görev yaptığını vurguladı.

Vali Yerlikaya, "Salgınla mücadelede İstanbul için olmazsa olmaz özel sektörde de kademeli ve esnek mesai uygulamasıdır." ifadesini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya şunları söyledİ.

Sanayi kesiminde yaklaşık 1 milyon 200 bin çalışanımız var. Bu sektördeki tüm paydaşlarımızla toplantılar yaptık. En son bu Pazartesi İl Pandemi Kurulunda bu konuyu görüştük. İşçi ve işveren sendikalarımız TÜRK-İŞ HAK-İŞ DİSK ve TİSK, meslek odalarımız, İstanbul Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, TİM, Deniz Ticaret Odası, Esnaflar ve Sanatkarlar Odaları Birliği, iş dünyası STKlarımız TÜSİAD, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD, tüm organize sanayi bölgelerimizin yönetimleri ile istişareler ettik. İl Pandemi Kurulumuzun tavsiye kararları bu gün de İl Hıfzıssıhha Meclisimizde görüşülerek karara bağlandı.

Hepimiz için, sağlığımız için sanayi kesiminde çalışanların sabah saat 07.00’de mesaiye başlaması kararı alındı. Bu karar 9 Kasım Pazartesi tarihinden itibaren uygulanacaktır."

Emeği geçenlere teşekkür eden İstanbul Valisi Yerlikaya , "Hep birlikte önlemlere riayet ederek virüsü yeneceğiz. Salgının üstesinden birlikte gelecek birlikte başaracağız." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/334137/istanbulda-sanayi-kesimi-calisanlari-mesaiye-sabah-0700de-baslayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.