Sosyal Yardım Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Ankara Masası
|
31 Mart 2020, Salı - 18:32
Sosyal Yardım Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye genelinde 2 milyon aileye verilecek olan 1000 lira nakdi sosyal yardım parası için detaylar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz hafta koronavirüs salgını nedeni ile ihtiyaç sahiplerine 1000 TL'lik sosyal yardım yapılacağını açıklamıştı. 2 milyon 111 bin aileye sosyal yardım desteği sağlayacaklarını duyuran bakanlık, ilk ödemeler için tarih detaylarını yayımladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahiplerine yapılacak sosyal yardım ile ilgili  şöyle konuştu:

"Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile beraber bir sosyal destek paketimiz var. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İnşallah diğer fazları da gelecek. Bunun birinci fazında biz, 2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira destek sağladık. İlk ödemeleri de 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak. Koronavirüs etkilerini de düşündüğümüz için kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunları, bütün hanelerimizin T.C. numaralarına PTT kanalıyla göndereceğiz. 2 milyon hane olduğu için ortalama haneyi yaklaşık 4 kişiden hesaplarsak, 8 milyon vatandaşımıza da bu desteği ulaştırmış olacağız inşallah."

SOSYAL YARDIMDAN KİMLER YARARLANACAK? 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca; 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu kapsamında, halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacak.

SOSYAL YARDIM ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIRILACAK? 

İhtiyaç sahiplerine sosyal yardım nakdi destek ücretleri, doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlara 1 Nisan, 1 ve 6 olanlara 2 Nisan, 2 ve 7 olanlara 3 Nisan, 3 ve 8 olanlara 4 Nisan, 4 ve 9 olanlara ise 5 Nisan'da verilecek.

PTT Kartı olanlar 1000 liralık desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz çekebilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3342/sosyal-yardim-odemeleri-ne-zaman-yapilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.