Wisconsin'ı Biden kazandı!

ABD'de başkanlık yarışında kritik önemdeki Wisconsin eyaletini Biden kazandı
Ankara Masası
|
04 Kasım 2020, Çarşamba - 22:38
Wisconsin'ı Biden kazandı!

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokratların adayı Joe Biden arasındaki çekişme artık sonlara yaklaşıyor. Büyük oranda kesinleşen sonuçlara göre şimdilik Demokrat aday Biden'ın 248, Başkan Trump'ın 214 delegesi bulunuyor. ABD Başkanı'nın kim olacağı, büyük ölçüde Michigan, Nevada ve Pennsylvania gibi eyaletlerin sonuçlarına bağlı. Ancak son saatlerde Biden'ın Michigan'da öne geçip farkı iyice açması ibreyi Biden'a döndürdü.

Son olarak Haber ajansı AP, Biden'ın Wisconsin'de seçimi kazandığını yazdı.

Trump itiraza hazırlanıyor

Donald Trump ile Joe Biden'ın başa baş yarıştığı, ülkenin son dönemdeki "en kritik" seçimi olarak nitelendirilen başkanlık seçimi için gözler ABD'de. Trump'ın hile suçlamalarıyla büyüyen kaos Trump'ın Kampanya Danışmanı Bill Stepien'in Wisconsin'deki oyların tekrar sayılmasını istemesiyle giderek büyüyor. Stepien, "Başkan, yeniden sayım talep edecek ve bunu hemen yapacağız" ifadelerini kullandı.

Mıchıgan'da oy sayımının durdurulması için dava açıldı

Trump'ın kampanya ekibi, Michigan eyaletinde oy pusulalarının sayım işlemlerini gözlemlemek için kendilerine erişim sağlanmadığını gerekçe göstererek, oy sayım işlemlerinin durdurulması için eyalet mahkemesinde dava açtıklarını duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/339230/wisconsini-biden-kazandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.