Üniversite öğrencilerine kayıt dondurma hakkı geldi

Ankara Masası
|
01 Nisan 2020, Çarşamba - 14:45

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) yeni bir karar alarak, isteyen üniversite öğrencilerinin 2019-2020 Bahar Dönemi kayıtlarını dondurabileceklerini açıkladı.

Yükseköğretim Kurumu’ndan yapılan açıklamada, kayıt dondurma kararına ilave olarak öğrencilerin hak mahrumiyetine uğramaması için süreyi azami süreden saymayacağı belirtildi. Öğrenciler, internet erişimi, bilgisayar temini gibi olanakları sağlamakta zorlandıklarını belirterek YÖK’ten uzaktan devam edemedikleri dersler için mağduriyetlerinin giderilmesini istemişti. Talepleri dikkate alan YÖK, öğrencilerin mağduriyetini gidermek için yeni bir düzenlemeye gitti.

LİSANSÜSTÜ TEZ AŞAMASINDAKİ ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Yükseköğretim Kurumu lisansüstü eğitim gören tez aşamasındaki öğrencilerle ilgili kararları da planlamaya dahil etti. Lisansüstü eğitimdeki öğrencilerin kayıt dondurma işlemleriyle uzaktan eğitime katılmalarına dair kararların, tez danışmanının görüşü alınarak üniversite yönetim kurulunca belirleneceğini açıkladı.

Tez döneminde olup, azami süresi biten öğrenciler için eğitime ara verilen süre hesap edilerek, ilave süre tanınacak. Lisansüstü öğrencilerin tez savunma ve yeterlik sınavları, denetlenebilir ortam ve ‘kayıt altına alınması şartıyla’ video konferans gibi dijital imkânlar ile de yapılabilecek. Tez teslim, savunma ve yeterlik sınav tarihlerinin belirlenmesi, salgının etki süreci ve öğrencinin şartları dikkate alınarak yapılacak. Buna göre üniversite yönetimi, jüri toplama sıkıntı yaşaması ihtimaline karşın kişiye verilen sürenin dolmasını dikkate almadan tez savunma ve yeterlik sınavlarını ileri bir tarihe erteleyebilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3397/universite-ogrencilerine-kayit-dondurma-hakki-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.