Gölbaşı Belediyesi'nden elektrik tasarrufu

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, parklara güneş enerjili aydınlatma direği yerleştirildiğini belirterek "Parklarımız kendi enerjisini üretecek" dedi.
Ankara Masası
|
05 Kasım 2020, Perşembe - 11:33
Gölbaşı Belediyesi'nden elektrik tasarrufu
Gölbaşı Belediyesi geri dönüşüme verdiği önem kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda parklara güneş enerjili aydınlatma direği yerleştirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Bahçelievler Mahallesi 281. Cadde'de bulunan 725 m2 parka, 3 adet kamelya, 3 adet çöp kovası ve 6 adet güneş enerjili aydınlatma direğinin kurulumunun yapıldığını belirtti.

Elektrikten yüzde 100 tasarruf 

Şimşek,  "Güneş enerjili aydınlatma direği sayesinde elektrikten yüzde 100 tasarruf sağlanıyor. Herhangi bir elektrik bağlantısı ve alt yapı gereksinimi olmadan aydınlatma direği güneş ışığını depo ediyor ve hava karardığı zaman direk aydınlatmaya başlıyor. Bu sayede 4 saatlik güneş ışığı deposu ile 24 saat aydınlık verebiliyor" dedi.

"Amacımız Gölbaşı’nı gelecek nesillere bırakmak"  

Güneş enerji sistemi sayesinde elektrik israfına son vermeyi amaçladıklarının altını çizen Başkan Şimşek "Güneş enerjisi ile aydınlatma sağlayan direklerimiz sayesinde Gölbaşımızda tasarruf, insanlarımızda da çevre bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz daha çok alanda bu güneş enerjisi ile aydınlatma sisteminin kurulumunu sağlamak. Amacımız ise hem doğaya duyarlı hem de toplumsal duyarlılık odaklı bir Gölbaşı’nı gelecek nesillere bırakmak" şeklinde konuştu. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/339823/golbasi-belediyesinden-elektrik-tasarrufu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.