Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na enkaz tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir depremi ardından enkazlarla ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sus da adam sansınlar" dedi.
Ankara Masası
|
05 Kasım 2020, Perşembe - 12:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na enkaz tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem vardı. Depremde 114 kişinin hayatını kaybettiğini, 1035 kişinin yaralandığını ifade eden Erdoğan, "Yaralılardan 999 vatandaşımız taburcu oldu, 36 vatandaşımızın tedavi süreci sürüyor" dedi.

"Deprem konutlarının yapımına başlayacağız"

Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığına dikkat çeken Erdoğan, enkaz kaldırma çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Erdoğan, "İnşallah bir ay içinde de deprem konutlarının yapımına başlayacağız. Önümüzdeki yıl bitmeden de teslim etmiş olacağız. Şu andaki yol haritamız bu" şeklinde konuştu.

"Ana muhalefetin başındaki zattan turistik ziyaret"

Erdoğan şöyle devam etti: Tabi her felaket bir derstir. Ama ne yazık ki ana muhalefetin başındaki zat, beşinci gün oraya yaptığı turistik ziyarette "Kaç gün oldu hala enkazlar kaldırılmadı" diyor. Eğer enkaz kaldırmada bir yarışın içerisine girilmiş olsaydı, beşinci gün enkazdan çıkarılan o yavru nasıl çıkarılacaktı. Yani bir işi bilirsin konuşursun ama bilmediğin iş hakkında niye konuşursun? Sus da adam sansınlar. İzmir milletvekilisin uğrayıp, günübirlik gidip dönüyorsun. Senin orada başından sonuna kadar kalman lazım.
http://www.ankaramasasi.com/haber/340084/cumhurbaskani-erdogandan-kilicdarogluna-enkaz-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.