"Peygamberimiz ve Çocuk" konusu uluslararası sempozyumda ele alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla 6-8 Kasım'da "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı uluslararası sempozyum düzenleyecek.
Zeliha Demirci
|
05 Kasım 2020, Perşembe - 15:41
"Peygamberimiz ve Çocuk" konusu uluslararası sempozyumda ele alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Mevlid-i Nebi Haftası sebebiyle Türkiye ve yurt dışından çok sayıda ilim adamı, akademisyen ve araştırmacının katılacağı, “Peygamberimiz ve Çocuk" temalı uluslararası sempozyum düzenleyecek. 6-8 Kasım tarihlerinde, Kovid-19 nedeniyle online ortamda düzenlenecek sempozyumda, çocuk konusu Kur'an ve sünnet perspektifinden ele alınacak.

Çocukların ve ebeveynlerin yaşadığı sorunlara yönelik temel dini referanslar ve özellikle Hazreti Muhammed'in sünneti ekseninde çözüm önerilerinin sunulacağı sempozyum, YouTube, Facebook ve Instagram'da "mevlidinebihaftasi" adresinden takip edilebilecek.

10 oturumda 42 tebliğin sunulacağı sempozyumda, "Kur'an'ın Anlam Dünyasında Çocuk", "Hz. Peygamber'in Çocukluğu ve Çocuk Sahabiler", "Hz. Peygamber'in Çocuklarla İletişimi", "Hz. Peygamber'in Bir Model Olarak Çocuklara Sunulması", "Kur'an'ın ve Hz. Peygamber'in Çocukları Korumaya Yönelik Uygulamaları", "Çocuk Dili ve Edebiyatında Hz. Peygamber", "Çocuklarda Dini Duygu ve Düşünce Gelişimi", "Çocukları Kuşatan Riskler: Tespitler ve Teklifler", "Dijital Çağda Çocuk Olmak" ve "Diyanet İşleri Başkanlığının Çocuklara Yönelik Hizmetleri" ana başlıkları, bütün yönleriyle ele alınıp müzakere edilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/340939/peygamberimiz-ve-cocuk-konusu-uluslararasi-sempozyumda-ele-alinacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.