Yetkin Öztürk: "Millet kendisini düşünen bir iktidar arıyor”

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, “Biz milletin gündemine bakıyoruz artık milletimiz 18 yılın sonunda yorulmuş, usanmış ve kendisini düşünen bir iktidar arıyor” dedi.
Büşra Bayrak
|
05 Kasım 2020, Perşembe - 18:24
Yetkin Öztürk: "Millet kendisini düşünen bir iktidar arıyor”

Yetkin Öztürk, Ankara Masası canlı yayınında Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını cevapladı.

İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Öztürk, 114 can kaybını “çok acı” olarak niteledi.

Öztürk, iktidarın çeyrek asırdır ne sahip olduğu yerel yönetimlerde ne de merkezi idarede hiçbir tedbir almadığını belirtti.

“Sorumluluk noktasındakilerin şikayet etme hakları yok"

“Bakan enkaz önünde sağlam olmayan evlerde oturmayın diyebiliyor” şeklinde konuşan Öztürk,  bunun kolaycılık olduğunu kaydetti.

Yetkin Öztürk, hükümetin binaları denetleyip gerekirse yeniden inşa ettirmek gibi bir zorunluluğu olduğunu vurguladı.

Öztürk, “Sorumluluk noktasındaki insanların şikayet etme, mızmızlanma gibi bir hakları yok, tribünlere oynama devri bitti” dedi.

"Belediyelerin raporlarına rağmen iktidar tedbir almadı"

Yapı denetiminin 1999 yılında asrın felaketi sonrası dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı olan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın gayretiyle çıktığını hatırlatan Öztürk,  “Deprem Yönetmeliğine göre yapılan evlerde yıkılan yok. İktidar dönüp kendi karnesine bakmalı. Belediyeler tarafından rapor edilmesine rağmen tedbir alınmıyor” ifadelerini kullandı.

Öztürk, son 20 yılda toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığını da sordu.

Ankaralı son 20 yılda üretimden uzaklaştırıldı

Vatandaşın medyada oluşturulmaya çalışılan suni gündemlerden bıktığını savunan Öztürk, Ankara’daki Çiftçi Kayıt Sistemine bakıldığında insanların üretimden uzaklaştırıldığının görüleceğini dile getirdi.

Yetkin Öztürk, “Nohudu, mısırı, buğdayı hatta samanı bile ithal eder hale geldik. Bu mu yerli ve millilik? Bu ithalatı kimler yapıyor araştırılması lazım” diye konuştu.

"Ayakkabı eskiteceğiz koltuk eskitmeyeceğiz"

Vatandaşın kışı nasıl geçireceğiz endişesi yaşadığını anlatan Öztürk şunları söyledi: “Liderimizle söz verdik ayakkabı eskiteceğiz koltuk eskitmeyeceğiz diye. Bakın, milletvekillerimiz ve meclis üyelerimizle birlikte beraber Ankara’yı karış karış geziyoruz. Arkadaşlarımızdan haftalık raporlar alıyoruz. Vatandaşımızın feryadı çok farklı.

"Vatandaş artık suni gündemler duymak istemiyor"

"Vatandaş artık suni gündemler duymak istemiyor. Kendisinin dinlenmesini istiyor aslında. Gittiğinizde dokunduğunuzda sizden başka bir şey istemiyor. O yüzden İYİ partililer olarak biz vatandaşımıza temas ediyoruz, dokunuyoruz. Onlarla hemhal olmaya gayret ediyoruz.”



"Mansur Yavaş projeleriyle hem üretim hem istihdam sağlıyor"

Mansur Yavaş’ın projeleriyle Ankaralı gençleri, kadınları biraz daha köylere yönlendirdiğine işaret eden Öztürk,  “Büyükşehir Belediyesine ait binlerce dönüm boş arazi bomboş yatıyordu. Ankara’nın tüm ilçelerinde dağıtılan tohumlar ürüne dönüşüyor” dedi.

Öztürk, üretilen binlerce ton sebze ve meyvenin inancımızın da gereği olarak kimse görmeden ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını, bu sayede hem üretim hem istihdam sağlandığını vurguladı.

“Millet bizi çağırıyor. Çünkü yorulmuş"

Şu anda Anadolu’yu karış karış gezen bir tek liderin Meral Akşener olduğunu vurgulayan Öztürk,

“Millet bizi çağırıyor. Çünkü yorulmuş. Kendisine hayal satılmasından, olmayan ütopik projelerden, betonlardan bıkmış. Artık kendisine dokunulmasını istiyor. Hakikaten çok zor durumda. Düşünün şu anda binlerce üniversite mezunu iş arıyor.” İfadesini kullandı.

"Adam kayırmacılığına son verilmeli"

Öztürk, adam kayırmacılığından da şikayet ederek “Buna son verilmeli. İktidar kendi partisine üye olmayan kimseyi kamuda işe almıyor. Herkesin hamili kart yakınımdır diye birisini mi bulması gerekiyor?” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti istikrarlı bir şekilde yükseldiğini, anketlerde yüzde 15 bandında olduğunu belirten Öztürk şöyle devam etti:

"Genel başkanımızı, Cumhurbaşkanı yapmaya and içmiş bir ekibiz"

“Biz emin adımlarla iktidara doğru giden bir partiyiz ve her zaman söylüyorum genel başkanımızı da, Cumhurbaşkanı yapmak için and içmiş, inanmış bir ekibiz. Er ya da geç bunu göreceksiniz. Bu necip millet bu sözünü yerine getirecektir. Boşuna söylemiyoruz yani millet bizi çağırıyor diye. Burada bizim için önemli olan şudur. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle Türkiye’nin yeniden buluşmasıdır.”

"Genel başkanımız milletimize bir ana şefkati ile yaklaşıyor"

Öztürk, vatandaşın iktidarın sivri dilinden de bıktığını dile getirerek şöyle konuştu: “O yüzden liderimiz Meral Akşener’e doğru bir yöneliş vardır. Çünkü genel başkanımız bir ana şefkati ile yaklaşıyor. Yani gittiğinde bir kasabada gençler bir kafe de oturuyorsa gidiyor onlara sarılıyor, dertlerini dinliyor. Çünkü anne merhametlidir. Bizim en büyük şansımız genel başkanımızdır. Çünkü kadın eli değen yer, kadının dokunduğu her yer güzelleşir. çok net söylüyorum. Erkekler bazen pat diye bir şeyler söyleriz. Anlık çıkışlarımız olabilir. Kadın, ana daha hoşgörülüdür, daha sabırlıdır. Cenab-ı Allah fıtratımızı ayrı yaratmıştır. O yüzden Sayın genel başkanımızın bu naifliği vatandaşla gençlerimizle buluşması bizim için çok kıymetli. O yüzden biz de ilçelerimizde şu anda hedeflerimizi kendileriyle en son geçtiğimiz hafta 25 ilçe başkanımızla 4 saatlik bir toplantı yaptık. Burada kendilerine partimizin hedefleri ve adım adım bunları nasıl uygulayacağımızı net bir şekilde ifade ettik. Nasip olursa da korona tedbirleriyle beraber her 15 günde bir ilçelerimizde toplantılar yapacağız. Kısmet olursa ilk toplantımızda Akyurt ilçemizde 14 Kasım’da yapacağız. Burada ilçelerimizde gittiğimizde o ilçelerimizin esnaflarını gezeceğiz. İl başkanı ve 25 ilçe başkanımızla beraber. Onların pazarında alışveriş yapacağız. Pazar tezgahı kurmuş, soğukta eli üşümüş kendisine bugüne kadar uzanmamış elleri biz kendilerine uzatacağız. Toplantılarımızı yapacağız. Birçok ilçe başkanımız veya partililerimiz sizlerde öyle Ankara’nın 25 ilçesinde mutlaka bir iş için gitmiştir ama o bölgedeki tarihi turistik yeri dahi gezmemiştir. Biz ilçelerimizin bu kaynaşmasını istiyoruz. Birbirleriyle daha yakın temas içerisinde olmasını istiyoruz. Çünkü bu alışveriş çok kıymetlidir. 1 yıl sonra siz bu sinerjinin nasıl yansıdığını burada kendiniz ifade edeceksiniz."

"Milletimizin gönlüne girmek bizim görevimiz"

Yekin Öztürk, milleti asla yarı yolda bırakmayacaklarını belirterek, “ Çünkü inanarak çıktık bu yola. İnandığımız bu yolda da mutlaka Cenab-ı Allah bizlerin yardımcısı olacaktır. Bundan hiçbir şüphemiz yok. Milletimizin gönlüne girmek bizim görevimizdir. Onları çok seviyoruz.” dedi.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk'in Gökhan Gökyıldırım ile söyleşisini tek tıkla izleyebilirsiniz.
http://www.ankaramasasi.com/haber/341255/yetkin-ozturk-millet-kendisini-dusunen-bir-iktidar-ariyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.