Usta sanatçı Ahmet Özhan Musiki Muallim Mektebi’nin konuğu olacak

Mamak Belediyesi sosyal medya programı “Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri” bu hafta Ahmet Özhan’ı konuk edecek.
Büşra Bayrak
|
06 Kasım 2020, Cuma - 10:48
Usta sanatçı Ahmet Özhan Musiki Muallim Mektebi’nin konuğu olacak

Mamak Belediyesi’nin sosyal medya programı “Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri” birbirinden kıymetli isimleri Mamaklılar ile buluşturmaya devam ediyor.

Serdar Tuncer’in harika sunumuyla Mamak Belediyesi sosyal medya ve YouTube hesaplarından canlı olarak yayınlanacak sohbetin bu haftaki konuğu tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan olacak.

Semaver üzerinde sıcacık bir çayla muhabbete ve müziğe doyacağınız harika bir program sizleri bekliyor.

Birbirinden ünlü isimlerin ağırlandığı Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri programı, 8 Kasım Pazar Günü saat 22.00’da Mamak Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak izlenebilecek.

AHMET ÖZHAN KİMDİR?

Ahmet Özhan, 26 Ağustos 1950 tarihinde dünyaya geldi. 1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamlamıştır. İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosundadır. Genç yaşta başlayan sahne performanslarıyla Ahmet Özhan 70’li ve 80’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görev üstlenmiştir.

Özhan, popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkesinde yeni bir akımın da öncüsü olmuş, bu alanda da üretim ve araştırmaları devam etmektedir.

1981- 1991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosunda ses sanatçısı olarak görev yapan Ahmet Özhan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun kuruluşunda yer almış ve o tarihten beri bu topluluğun Kurucu Genel Sanat yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/342405/usta-sanatci-ahmet-ozhan-musiki-muallim-mektebinin-konugu-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.