Aziz Yıldırım beraat etti

Yeniden görülen "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın aralarında bulunduğu 4 kişinin "şike ve teşvik primi" suçlarından beraatine karar verildi.
Ankara Masası
|
06 Kasım 2020, Cuma - 12:52
Aziz Yıldırım beraat etti
Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, ‘Futbolda şike’ davasında aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın da olduğu sanıklar hakkında verilen beraat kararını usul eksikliği nedeniyle bozmuştu. Yargıtay’ın bozma ilamının ardından yeniden görülen davada mahkeme, Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın dosyasının ayrılmasına karar vermişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince iki ayrı dosya şeklinde görülen ‘futbolda şike’ davası karara bağlandı.



19 sanığa beraat 

Mahkeme heyeti, eski futbolcu Ümit Karan’ın da aralarında bulunduğu 19 sanığın delil yetersizliği nedeniyle beraatına, sanık Hakan Karaahmet’in ise ‘iş yeri dokunulmazlığını ihlale azmettirme’ suçundan 6 bin lira adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.


Aziz Yıldırım hakkında karar

Davada dosyaları ayrılan Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl’ın yargılandığı dava da karara bağlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi ile avukatları hazır bulundu. Bu dosya üzerinde de Hazine ve Maliye Bakanlığının davaya katılma talebini değerlendiren mahkeme heyeti, suçtan zarar görme ihtimali bulunmadığı gerekçesiyle katılma talebinin reddine karar verdi. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcılık, Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın beraatını, Semih Kımıl’ın ise cezalandırılmasını talep etti. 

(İHA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/343679/aziz-yildirim-beraat-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.