Yusuf Yazıcı'ya Fransız ve İtalyan basınından övgü

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Lille'de forma giyen Yusuf Yazıcı, UEFA Avrupa Ligi'nde İtalya temsilcisi Milan'a attığı üç golün ardından Fransız basınından övgüler aldı.
Büşra Bayrak
|
06 Kasım 2020, Cuma - 14:52
Yusuf Yazıcı'ya Fransız ve İtalyan basınından övgü

UEFA Avrupa Ligi'nde Yusuf Yazıcı fırtınası esmeye devam ediyor.

İtalya Ligi Serie A'nın lideri Milan'a konuk olan Lille Yusuf Yazıcı ile kanatlandı.

Milli yıldızımız San Siro'da harika bir oyun sergiledi ve yaptığı hat-trickle geceye damga vurdu.

Rivaldo'dan 20 yıl sonra Milan'a hat-trick yapan 2. isim

Yusuf, bu stadda Rivaldo'dan (2000-01) sonra Milan'a bir maçta 3 golatan ikinci futbolcu oldu.

Avrupa Ligi'nde grup aşamasında iki kez hat-trick yapan ilk oyuncu


Yusuf Yazıcı, aynı zamanda Avrupa Ligi'nde grup aşamasında iki kez hat-trick yapan ilk oyuncu ünvanını da aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 3. maçta 6 golüne imza atan yıldız isim gol krallığı yarışında iddiasını da ortaya koydu.

Lille'nin Fransız hocası Christophe Galtier, "Yusuf, uluslararası seviyede bir oyuncu.  Rekabeti seviyor." sözleriyle öğrencisini övdü.

Fransız medyası da Yusuf'a övgü yağdırdı.

 L'Equipe Yusuf Yazıcı'yı maçın "en iyisi" ilan etti

Spor gazetesi L'Equipe'in haberinde, Yusuf Yazıcı'nın Milan karşısında kaydettiği gollerle takımının galibiyetinde büyük rol oynadığının altı çizildi. Her iki takımdaki oyuncuların performansını değerlendiren gazete, Yusuf Yazıcı'yı en iyi performans sergileyen futbolcu olarak gösterdi.

Le Parisien:"Yusuf Yazıcı Milan'ı Zlatanladı"

Le Parisien gazetesinin "Avrupa Ligi: Yusuf Yazıcı Milan'ı 'Zlatanladı', Lille grubun liderliğini kaptı" başlıklı haberinde, milli futbolcu Yusuf Yazıcı'nın durdurulamadığı ve yeniden "hat-trick" yaptığı vurgulandı. 

Fransız futbolunun yüzünü güldürdü

Haberde, Paris Saint-Germain (PSG), Marsilya ve Nice takımlarının Avrupa liglerindeki yenilgilerinden sonra Lille'in galibiyetiyle Fransız futbolunun yüzünün sonunda güldüğü belirtildi.

 "Gecenin kahramanı"

Milan'ın dünkü mücadeleye kadar 24 maçlık yenilmezlik serisi bulunduğu ifade edilen haberde, milli futbolcuyla ilgili, "23 yaşındaki forvet, tek başına İtalyanların cellatıydı. Maçın adam Milan'ı tek başına 'Zlatan' eden şüphesiz Yusuf Yazıcı. Gecenin kahramanı, 80. dakikada görevini yerine getirme duygusuyla sahadan ayrıldı." değerlendirmesinde bulunuldu. 

Eurosport Gazetesi : "Rivaldo gibi Yusuf Yazıcı"

Eurosport gazetesi ise haberi okuyucularına "Rivaldo gibi Yusuf Yazıcı, Milan'da hiç görülmemiş" başlığıyla duyurdu. Haberde, Lille'in tarihi bir zafer elde ettiği belirtildi. 

Yusuf Yazıcı'nın Avrupa lig maçlarında iki "hat-trick" yapmasıyla en skorer futbolcu olduğunun hatırlatıldığı   haberde, Yusuf Yazıcı'nın 20 yıl sonra Milan'ın sahasında 3 gol atan ilk futbolcu olduğu vurgulandı. 

Haberde, daha önce Brezilyalı Rivaldo'nun Milan'a karşı 3 gol kaydettiği aktarıldı. 

20 Minutes: "Yusuf Yazıcı Avrupa Ligi'nin kralı"

20 Minutes gazetesi de, Yusuf Yazıcı'nın Ligue 1 maçlarına ilk 11'de başlamadığını ancak Avrupa Ligi'nin "kralı" olduğunu yazdı. 

 İtalyan basını da, milli futbolcunun performansını övdü.

La Gazzetta dello Sport:"Yazıcı ve Lille şovu"

sİtalya’nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, "(Milan'ın) 24 maçlık yenilmezlik serisi son buldu. "Yazıcı ve Lille şovu" başlığıyla verdiği haberinde, kırmızı-siyahlı İtalyan takımı için dün akşam kötü bir maç olduğunu ve Türk oyuncunun 3 golüyle Milan'ın geçen sezondan başlayan son 24 resmi maçtaki yenilmezlik serisinin Lille karşısında son bulduğunu yazdı.

Gazete maçtaki performansı nedeniyle Yazıcı'ya maç değerlendirmesinde 8 puanla en yüksek puanı verip karşılaşmanın "en iyi oyuncusu" seçti. 

San Siro'da hat-trick yapmanın tüm genç futbolcuların hayalini kurduğu bir şey olduğunu belirten gazetede çıkan bir başka haberde ise Yusuf için "Fransa’nın onurunu kurtaran Türk" yorumu yapıldı.

Corriere dello Sport: "Torunlarına anlatacağı bir anı"

Corriere dello Sport da Lille’de forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı'ya maçtaki 3 gollük performansından ötürü 8 tam puan verdi.

Gazete, milli futbolcu için dünkü maçın San Siro'da attığı 3 golle torunlarına anlatacağı bir anıya sahip olduğunu yazdı.

Lille, dün UEFA Avrupa Ligi H Grubu üçüncü hafta karşılaşmasında deplasmanda İtalya temsilcisi Milan'ı 3-0 mağlup etmişti. 

Yusuf Yazıcı, UEFA Avrupa Ligi'nde attığı 6 golle en skorer futbolcu oldu. Yusuf Yazıcı, ligin ilk haftasında Çekya temsilcisi Sparta Prag ile oynan maçta da hat-trick yapmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/344131/yusuf-yaziciya-fransiz-ve-italyan-basinindan-ovgu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.