Çocuklara sporu sevdirmek için mesleğini bıraktı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Recep İpek, muhasebeciliği bırakarak boks antrenörü oldu. Çocuklara sporu sevdirmeye çalışan İpek, Ankara ve Türkiye şampiyonları çıkarttığını dile getirdi.
Büşra Bayrak
|
06 Kasım 2020, Cuma - 18:07
Çocuklara sporu sevdirmek için mesleğini bıraktı

Hareketli bir çocukluk dönemi geçiren Recep İpek, her gün kavga ettiği arkadaşlarının yönlendirmesiyle boksa başladı. Üniversiteye gidene kadar boks yapan ve çok sayıda dereceler elde eden İpek, üniversitenin İşletme bölümünü bitirdikten sonra muhasebeci olarak iş hayatına başladı.

Çalışırken mahallesindeki çocukları kötü alışkanlıklardan kurtarmak için tekrar spor yapmaya başlayan İpek, mesleğini ve işini bırakıp, boks antrenörü oldu.

Masa başında oturarak iş yapamayacağını anladığını söyleyen İpek, çocuklara faydalı olmayı çok sevdiğini ve bu şekilde daha çok mutlu olduğunu belirtti.


“Dezavantajlı çocuklara sporu sevdirmeye başladım”

Bir çocuğu sporla buluşturabilmek için okul okul gezdiğini anlatan İpek, şunları söyledi:

‘’Okuldan mezun olduktan sonra muhasebecilik yaptım bu arada dezavantajlı çocuklara spor yaptırmaya ve sporu sevdirmeye başladım. Okulları gezdim ve kötü alışkanlıkları olan çocukları bana yönlendirmelerini istedim. Talep artmaya başlayınca işi bırakıp antrenör oldum. Hareketli bir insan olduğum için muhasebe bürosunda oturmak bana göre değildi. Hedefim ve amacım doğrultusunda yürüyorum.’’

Ankara ve Türkiye şampiyonları çıkarttığını dile getiren İpek, çok sayıda sporcuyu da milli takıma yerleştirmeyi başardığını aktardı.

Bu güne kadar 500’e yakın çocuğu boks sporuyla buluşturduğunu kaydeden İpek, ‘’Daha çok çocuğun hayatına dokunabilmek için bundan sonra Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü bünyesinde faaliyetimi sürdürüyorum. Çubuklu gençlerimizi ve bütün sporcularımı daha iyi yerlere getirmeyi amaçlıyorum." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/344557/cocuklara-sporu-sevdirmek-icin-meslegini-birakti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.