Trump'ın avukatı: Oy sayımında usulsüzlük yapıldı

ABD'de 3 Kasım'da yapılan 59. başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden'ın kazanması ardından açıklamalarda bulunan Donald Trump'ın avukatı "Oy sayımında usulsüzlük yapıldı" dedi.
Ankara Masası
|
07 Kasım 2020, Cumartesi - 20:12
Trump'ın avukatı: Oy sayımında usulsüzlük yapıldı
ABD'de 3 Kasım'da yapılan 59. başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden'ın kazanması ardından gözlerin çevrildiği Donald Trump cephesinden ilk açıklama geldi. Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani "Oy sayımında usulsüzlük yapıldı" ifadesini kullandı.

Giuliani, Pensilvanya ve diğer eyaletlerde yaşanan seçim sahtekarlıklarının çok üzücü olduğunu savunarak, "Arkamda bulunan 40 seçim gözlemcisinin yasal hakları ihlal edilerek, seçimleri izlemelerine izin verilmedi" dedi.

"Oylar hiçbir Cumhuriyetçi tarafından görülmedi"

"Eğer saklanacak bir şey yok ise bu neden yapılır?" sorusunu yönelten Giuliani, "Philedelphia’da geçmişte kanıtlanmış oy sahtekarlığı gerçekleşti. Mahkeme kararı ile gözlemcilerin 1,5 metreye kadar oy sayanlara yaklaşması kararı alındı ve onlar da oy sayanları 1,5 metre daha geri çekti" ifadelerini kullandı. Giuliani, "Oylar hiçbir Cumhuriyetçi tarafından görülmedi" dedi.

Sandıkların açıldığı ilk andan itibaren Demokratlar'ın hile yaptıklarını dile getiren Trump, Twitter'dan paylaştığı mesajında seçimi büyük bir farkla kazandığını belirtmişti. Trump paylaşımında, “Ben bu seçimi kazandım, büyük bir farkla!” ifadelerini kullanmıştı. Trump'ın paylaşımına Twitter tarafından uyarı etiketi konulmuştu.  
http://www.ankaramasasi.com/haber/348222/trumpin-avukati-oy-sayiminda-usulsuzluk-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.