Cumhurbaşkanı Erdoğan Şuşa zaferi için Aliyev'i kutladı

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresine katılıyor.
Büşra Bayrak
|
08 Kasım 2020, Pazar - 14:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şuşa zaferi için Aliyev'i kutladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasına Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını kurtarmak için mücadele eden Azerbaycan'ın Şuşa zaferini tebrik ederek başladı.

"30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından aldatılan Azeri Türk kardeşlerimiz sabrettiler ve zafere ulaştılar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 30 yıldır Azerbaycanlı kardeşlerinin kayıtsız şartsız yanında olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şuşa'nın kurtuluşunun işgal altındaki diğer toprakların  kurtuluşunun da habercisi olduğunu belirterek şöyle dedi:

"30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından adeta ihmal edilen ,aldatılan ve masa başında 30 yıldır akıbeti meçhul olarak bekleyen Azeri Türk kardeşlerimiz bütün bu sabrın sonunda men sabera zafera diyerek sabrettiler ve zafere ulaştılar. Türkiye en başından beri Azeri Türk kardeşlerinin 30 yıldır yanında oldu. İşgal altında bulunan topraklarını kurtarma mücadelelerinde kayıtsız şartsız yanında oldu. Ermenistan'ın saldırganlığıyla başlayan çatışmaların ardından adım adım işgal altındaki şehirlerini ve Karabağ'ı özgürlüğüne kavuşturan Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci bizim sevincimizdir. Şuşa'nın kurtuluşu işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yakın olduğunun da işaretidir. Kardeşim İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi şahsım, ailem, milletim adına tebrik ediyorum. "
http://www.ankaramasasi.com/haber/349933/cumhurbaskani-erdogan-susa-zaferi-icin-aliyevi-kutladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.