Çubuk-1 Barajı Rekreasyon alanı haftasonu ziyaretçi akınına uğradı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim’de açılışını gerçekleştirdiği Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı, yıllar sonra vatandaşların yeniden uğrak noktası oldu. Ankara'da kış güneşinin yüzünü gösterdiği şu günlerde Başkentliler aileleriyle birlikte Çubuk-1 Barajı'na akın ederek, hafta sonunun keyfini çıkardı.
Büşra Bayrak
|
09 Kasım 2020, Pazartesi - 11:15
Çubuk-1 Barajı Rekreasyon alanı haftasonu ziyaretçi akınına uğradı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümünde açılışını yaptığı Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı eski günlerine geri döndü.

Yenilenen çevresi, oyun alanları, Atatürk Evi, bisiklet yolları, etkinlik ve mesire alanları, serası, spor sahası, muhteşem doğası ve yeşilin her tonunu barından yeni görüntüsüyle göz kamaştıran Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı, Başkentlilerin yeniden uğrak adresi oldu.

Başkentliler hafta sonu baraja akın etti

Cumhuriyet döneminin ilk barajı olan ve tepeden tırnağa restore edilerek çevre düzenlemesi yapılan Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı, kış güneşinin yüzünü gösterdiği hafta sonunda Başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Havanın güzel olmasını fırsat bilen Başkentlilerin aileleriyle birlikte adeta akın ettiği 413 bin metrekarelik alana sahip olan Çubuk-1 Barajı, cıvıl cıvıl bir görüntüye ev sahipliği yaptı. Tarihi öneminin yanı sıra merkeze yakınlığı nedeniyle vatandaşların çocuklarıyla birlikte gelmeyi tercih ettiği baraj; oyun oynayan, bisiklete binen çocukların sesleriyle yankılandı.

Barajın en yüksek noktası olan Seyir Tepesi’ni gezen, eski döneme ait fotoğrafların sergilendiği Atatürk Evi’ni ziyaret eden vatandaşlar, keyifli zaman geçirdiler.

Başkan Yavaş'a teşekkür

Çocukluğu ve gençliği barajda geçen vatandaşlar yıllar sonra yeniden ziyaret ettikleri baraja tam not verirken, duygularını da şu sözlerle dile getirdiler:

Hilmi Emiroğlu Şimşek: “Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olmaktan tekrar gurur duydum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemize kazandırdığı bu güzel eseri görmekten büyük bir mutluluk duydum. Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum çünkü Cumhuriyetin ilk 10 yıldaki kazanımlarını koruyabilseydik Türkiye'ye bu yetermiş. Mansur Başkana teşekkür ediyorum. Burada en az bütçeyle en güzel eserin çıkarılabileceğini görüyoruz. Gerçekten bir eser topluma nasıl mal edilir burada görüyorsunuz. Türklüğünden gurur duymak isteyen tüm vatandaşların Ankara'da Çubuk-1 Rekreasyon Alanını gezmelerini tavsiye ediyorum.”

Şazi Musluoğlu: "Çubuk-1 Barajı’nın restore edilerek tekrar halkın hizmetine açılması Ankara için yapılacak en iyi hizmetlerden bir tanesiydi. Çok güzel olmuş. Hanıma burayı ihya eden cennetlik dedim. Mansur Başkanın eline sağlık. Başkanımız bambaşka bir insan.”

İfakat Ülker: “Çubuk Barajı bizim çocukluğumuzda piknik yapmaya geldiğimiz bir yerdi ama yıllarca atıl kaldı. Burayı bizlerin hizmetine sunduğu için Mansur Başkanımıza minnettarız.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/351362/cubuk-1-baraji-rekreasyon-alani-haftasonu-ziyaretci-akinina-ugradi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.