Aliyev: Azerbaycan tehdit edilirse ülkeme Türk askerini davet edeceğim

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Eğer herhangi bir ülke Azerbaycan'ı tehdit ederse ülkeme Türk askerini davet edeceğim" dedi.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2020, Pazartesi - 12:21
Aliyev: Azerbaycan tehdit edilirse ülkeme Türk askerini davet edeceğim
Azerbaycan Ordusu, Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını bir bir almaya devam ediyor.

Dün bölgenin kalbi olarak bilinen Şuşa'nın işgalden kurtarıldığını söyleyen Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında, "Ermeni vandallarının dağıttığı Şuşa'da artık Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. 28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak. 28 yıldır işgal altında olan Şuşa'nın Azerbaycan tarihinde hususi bir yeri var. Şuşa, sadece Azerbaycan'ın değil tüm Kafkasların incisidir. Biz bu tarihi Şuşa zaferini müzakere masasında değil savaş meydanında kazandık" demişti.

"Bu bizim konumumuz"  

Aliyev, bugün katıldığı bir canlı yayında "Türkiye'den daha fazla müdahil olmasını isteyeceğiniz günün geleceğini düşünüyor musunuz?" sorusu dikkat çeken bir cevap verdi. Aliyev, "Çok uzağa bakmak istemiyorum. Çünkü savaş alanındaki duruma bağlı olacaktır. Ermenistan'ın ve diğer ülkelerin davranışına bağlı olacaktır. Çünkü birçok kez çatışmanın uluslararasılaşmasına karşı olduğumuzu söyledim. Tüm ülkelerden, komşu ülkelerden, komşu olmayan ülkelerden bu çatışmadan uzak durmalarını istedik. Uluslararası kabul görmüş toprağımızda savaşıyoruz. Bu bizim konumumuz" şeklinde konuştu.

"Azerbaycan saldırganlıkla karşı karşıya kalırsa..."

"Bence şu anda olan şey devam edecek, dolayısıyla Türk ordusunun müdahalesine gerek kalmayacak." diyen Aliyev, "Ancak yıllar önce Türkiye ile saldırganlık durumunda askeri destek sağlayan bir belge imzaladık. Dolayısıyla Türkiye ile Ermenistan ve Rusya'nın bir dereceye kadar aynı formatı ve yasal dayanağına sahibiz. Azerbaycan saldırganlıkla karşı karşıya kalırsa ve Azerbaycan Türk askeri desteğine ihtiyaç duyarsa, onları davet edip bu seçeneği değerlendirebiliriz" ifadesini kullandı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/351558/aliyev-azerbaycan-tehdit-edilirse-ulkeme-turk-askerini-davet-edecegim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.