4. Cinnah Genç Yazarlar Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Pakistan Büyükelçiliği ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği 4. Cinnah Genç Yazarlar Yarışması ödülleri törenle sahiplerini buldu.
Zeliha Demirci
|
10 Kasım 2020, Salı - 12:54
4. Cinnah Genç Yazarlar Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Pakistan Büyükelçiliği ve Milli Eğitim Bakanlığının birlikte düzenlediği 4. Cinnah Genç Yazarlar Yarışması ödülleri sahiplerine verildi. Koronavirüs salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, İl Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, yaptığı konuşmada Pakistan ve Türkiye'nin tarihte derin kökleri olan kardeşlik bağlarının olduğunu söyledi. Denemeç, Türkiye'nin Pakistan halkının bağımsızlık savaşına, Çanakkale Savaşı'na ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında verdiği destekleri unutmayacağını ifade etti. Denemeç, Atatürk'ün bağımsızlık savaşı sırasında Müslüman dünyasından destek aradığı sırada bugünkü Pakistan'ı oluşturan bölgelerin halkının büyük şair ve filozof Allame Muhammed İkbal'in konuşmaları aracılığıyla seferberliğe geçtiğini hatırlattı.

Büyükelçi Syrus Sajjad Qazi ise, Cinnah Genç Yazarlar Ödülü'nün Pakistan'ın Türkiye'deki kamu diplomasisi etkinliklerinin en anahtar girişimlerinden birisi olduğunu belirtti. Katılan öğrencileri bu makalelerdeki derin düşüncelerinden, yüksek kalitede bilgilerinden, tutkularından ve bakış açılarından dolayı kutlayan Büyükelçi Sajjad Qazi, Muhammed Ali Cinnah'ın Türk ve Pakistan milletleri arasındaki ebedi kardeşliği güçlendirmek için anahtar rol oynadıklarını vurguladı. Her iki ülkedeki liderlerin vizyonunun tarihi bağları güçlü bir stratejik ortaklığa dönüştürmek olduğunu belirten Qazi, bu zamana kadar Pakistan-Türkiye bağlarını ekonomik, ticari, savunma, eğitim ve insanlar arası bağlar alanlarında geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Yarışma hakkında detaylar veren Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran, jüri panelinde değerlendirmeye alınan 11 makaleyi incelediklerini, benzer bir yarışmanın Pakistan'da da düzenlenmesini istediklerini belirtti.

Yarışmada Tekirdağ Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Mustafa Çakır birinci oldu. Nevşehir'deki Özel Altınyıldız Fen Lisesinden Simay Yağmur Yılmaz ikinci, Tekirdağ Muratlı Anadolu Lisesinden Beril Akgün üçüncü oldu. Kayseri Kocasinan Anadolu Lisesinden Nazlı Can Bayraktar, Kayseri 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Sena Nur Gülsoy ve Bursa Osmangazi Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Lisesinden Feyza Nur Dolmacı da mansiyona layık görüldü.

Pakistan'ın kurucusu "Kaid-i Azam" (Büyük Önder) Muhammed Ali Cinnah'ın adını alan yarışmanın bu yılki teması "Cinnah ve Atatürk-20. Yüzyılın İki Büyük Lideri" olarak belirlenmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/354410/4-cinnah-genc-yazarlar-yarismasi-odulleri-sahiplerini-buldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.