Destici: "Azerbaycan'ın zaferini alkışlıyorum"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilecek olması, Azerbaycan milleti, Türklüğü ve kahraman ordusu adına büyük bir başarıdır." dedi.
Büşra Bayrak
|
10 Kasım 2020, Salı - 13:50
Destici: "Azerbaycan'ın zaferini alkışlıyorum"
Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Ebediyete intikalinin 82. yılında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna kanlarıyla hayat veren şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum." dedi.





"Azerbaycan'ın milleti ve ordusuyla sağladığı büyük bir zaferdir"

Ermenistan'ın Azerbaycan ile vardığı anlaşma doğrultusunda işgal ettiği topraklardan çekilmeyi kabul ettiğini hatırlatan Destici, "Azerbaycan milleti, Türklüğü ve kahraman ordusu adına büyük bir başarıdır. Ermenistan'ın ağlaya ağlaya, istemeye istemeye bu anlaşmayı imzalaması kardeş Azerbaycan'ın milleti ve ordusuyla sağladığı büyük bir başarı ve zaferdir. Bu zaferi alkışlıyorum. Azerbaycan devletini, milletini, Azerbaycan Türklüğünü ve kahraman Azerbaycan ordusunu tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.





"Türkiye'nin mutlaka dördüncü imza sahibi olması gerekiyordu"

Destici, anlaşmanın içeriğinde tereddüt ettikleri maddelerin bulunduğuna dikkati çekerek, "Bu anlaşmada dördüncü imza sahibi neden Türkiye Cumhuriyeti devleti değil? Türkiye'nin mutlaka orada dördüncü imza sahibi olması gerekiyordu." ifadelerini kullandı.




"Türkiye'nin de barış gücü olarak askerinin bulunması gerekir"

Rusya'nın bölgede askeri güç ile bulunacak olmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Destici, "Eğer orada Rus güçleri olacaksa Türkiye'nin de barış gücü olarak askeri gücünün bulunması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.




"Kanun teklifi geri çekilmeli"

TBMM Genel Kurulunda görüşülen, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile Kovid-19 salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne değinen Destici, Hak-İş, Türk-İş ve DİSK'in kanun teklifinin getirdiği bazı düzenlemelere karşı olduğunu belirtti.




"Sendikaların itirazları dikkate alınmalı"

Sendikaların bu itirazlarının değerlendirilmesini isteyen Destici, "Bu düzenlemenin tekrar ele alınarak, işçi sendikalarıyla bir araya gelinip bir uzlaşıyla değerlendirilmesini, geri çekilerek yeniden düzenlenip Meclis'e getirilmesini teklif ediyorum. Ayrıca örgütlenmeyle ilgili büyük sıkıntılar var. Çalışan işçilerimizin yüzde 12 civarının örgütlü olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla biz bu düzenlemede örgütlenmeyle ilgili de bazı zorluklar olduğunu görüyoruz. Bunun da düzenlenmesini istiyoruz." diye konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/354486/destici-azerbaycanin-zaferini-alkisliyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.