Bursa Valiliği sokakta sigara içmeyi yasakladı

Bursa’da İl Hıfzısıhha Kurulu, korona virüsle mücadele kapsamında sokakta sigara içilmesini yasakladı.
IHA-20201110AW162278
|
10 Kasım 2020, Salı - 15:03
Bursa Valiliği sokakta sigara içmeyi yasakladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Kastamonu, Denizli, Erzincan, Sinop, Kütahya ve son olarak Muş'ta açık alanlarda, cadde ve sokaklarda sigara içmek yasaklanmıştı.

Bu yasak genişlemeye devam ediyor.

Son olarak Bursa'da da sokakta sigara yasağı geldi.


Bursa Valiliği, yürürken maskeyi indirip sigara içilmesini yasakladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde ise salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenmektedir. İlimizde hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayılarındaki artış ve maske takma zorunluluğunun ihlal edilmesi nedeniyle, yeniden yapılan değerlendirmeler sonucunda; koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek ve sigara, tütün ve tütün mamullerini kullanmak maksadıyla tıbbi/bez maskenin indirilmesini önlemek maksadıyla ilimizde belirli cadde ve alanlarda ve pazar yerlerinde vatandaşların yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklanmasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Polis ekipleri de sokaklarda sigara içerken maskesini indirmek durumunda kalan vatandaşları uyardı. 

Polisler, "Kendi can güvenliğiniz ve toplumun sağlığı için maskenizi indirmeyin. Yürürken sigara içilmesi İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla yasaklandı" uyarısında bulundu.

Kararı vatandaşların hemen hemen hepsi olumlu karşılarken, sigara tiryakileri ise tedbir alacaklarını ifade ettiler.  

İlk gün uyarıda bulunan ekipler uyarıları dikkate almayanlara 900 TL para cezası kesmeye başladı.

Polis ekipleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yaptıkları anonslarla  vatandaşları sesli olarak da ikaz etti.



http://www.ankaramasasi.com/haber/354688/bursa-valiligi-sokakta-sigara-icmeyi-yasakladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.