Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi eleştirenler PKK'nın yaktığı ormanlardan bahsetmiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gezi olaylarında güya çevre adına sokakları yakanlar, esnafın malını mülkünü yağmalayanlar koro halinde fidan dikimi seferberliğimizi kötüleme yarışına girdi. Bizi haksızca eleştirenler dikkat ederseniz PKK'lı teröristlerin yaktığı ormanlardan hiç bahsetmiyor." dedi.
Ankara Masası
|
11 Kasım 2020, Çarşamba - 13:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi eleştirenler PKK'nın yaktığı ormanlardan bahsetmiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesinde "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Gezi Parkı olayları ve terör örgütü PKK'nın başlattığı orman yangınları vardı.

"Yersiz eleştiri oklarını bize yönelttiler"

İnsanların fidan dikme bölgelerine giderek, bu seferberliğe gönülden sahip çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece 11 milyon fidan hedefiyle yola çıkmışken, yaklaşık 14 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ancak ülkemizdeki her hayırlı işi karalamayı prensip edinen bir güruh, meselenin önüne arkasına bakmadan bu konuda da yersiz eleştiri oklarını bize yöneltti." dedi.

"PKK'lı teröristlerin yaktığı ormanlardan hiç bahsetmiyorlar"  

"Gezi olaylarında güya çevre adına sokakları yakanlar, esnafın malını mülkünü yağmalayanlar koro halinde fidan dikimi seferberliğimizi kötüleme yarışına girdi." diyen Erdoğan, "Bizi haksızca eleştirenler dikkat ederseniz PKK'lı teröristlerin yaktığı ormanlardan hiç bahsetmiyor. Bize çevre konusunda ders vermeye kalkanlar bölücü örgütün çevre terörünü ağızlarına bile almıyor. Bu güruh milletin coşkunu paylaşmak, ağaç seferberliğine destek vermek yerine çıktılar Kasım ayında fidan mı dikilir diye yapılan işe çamur atmaya kalktılar." ifadesini kullandı.

"Çuvalladılar"

Erdoğan şu şekilde devam etti: İşin uzmanları tarafından cehaletleri yüzlerine vurulunca da bu sefer 11 milyon fidanın 9 milyonu kurur iddiası ile suç bastırmaya çalıştılar. Ancak daha önceki iddiaları gibi bunda da çuvalladılar. Bir kaç aya kurur dedikleri fidanlar toprağa daha sıkı sarılarak onları mahcup etti. Kalbi nefretle kuruyanlara inat geçen sene diktiğimiz fidanların hemen hepsi bu yıl filiz veriyor.
http://www.ankaramasasi.com/haber/357215/cumhurbaskani-erdogan-bizi-elestirenler-pkknin-yaktigi-ormanlardan-bahsetmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.