Altındağ’a bir orman daha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Altındağ'da “Ankara Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi Hatıra Ormanı” oluşturuldu.
IHA-20201111AW163271
|
11 Kasım 2020, Çarşamba - 14:24
Altındağ’a bir orman daha

Altındağ'ın dört bir tarafını ormanlarla donatan Altındağ Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında harekete geçti. Ankara Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi ile yapılan iş birliği çerçevesinde 16 dönümlük alanda binlerce fidan toprakla buluştu. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, ilk fidanı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ile birlikte dikti.

Altındağ’a kısa sürede 30 yeni park, 3 orman alanı, 350 bin metrekare yeni yeşil alan ve 20 binden fazla fidan kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Balcı, “Bugün çok özel ve anlamlı bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildi. Biz de bugünün anlam ve önemine katkıda bulunalım, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitemiz ve değerli rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin ile birlikte bir hatıra ormanı oluşturmak istedik. 16 dönüm bir alan tahsis ettik. Tüm hocalarımızın, akademisyenlerin ve gönüllü olan herkesin değerli katkılarıyla fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bu orman Altındağ’a can, geleceğe ise nefes olacak inşallah” dedi.

Başkan Balcı, “Altındağ’da bulunan ıhlamur ormanımız, 15 Temmuz hatıra ormanımız ve Gicik Mahallesi meyve ormanımıza bir yenisini daha eklemekten dolayı mutluyuz. Doğaya ve geleceğe yatırımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/357483/altindaga-bir-orman-daha
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.