Altındağ’da bayram öncesi son hazırlıklar

Ankara Masası
|
29 Haziran 2020, Pazartesi - 12:44
Altındağ’da bayram öncesi son hazırlıklar

Altındağ Belediyesi Tatlar Mahallesi'nde bulunan kurban satış ve kesim alanında bakım- onarım ve hijyen çalışmalarına başladı.

Altındağ Belediyesi, bu yıl korona virüsün gölgesinde sürdürülecek olan Kurban Bayramı öncesinde Kurban Satış ve Kesim Alanında Altındağlı vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için hazırlanıyor.

Tesiste bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, tesisin tam kapasite çalışması ve Altındağlı vatandaşlara kusursuz hizmet verebilmesi için tüm detayları gözden geçirdi. Tesisin genel temizliği ve peyzaj düzenlemesi yapılırken, ilaçlama çalışmalarıyla ise hijyen sağlandı. Genel olarak bakım ve onarımdan geçirilen tesiste, boya ve badana çalışması da gerçekleştirildi.

Trafik çilesine son

Geçmiş yıllarda alana gösterilen büyük ilgi nedeniyle oluşan trafik problemi de yapılan düzenlemelerle son buldu. Tesise giriş yolunun yan tarafında stabilize bir yol açan Altındağ Belediyesi, Kurban Bayramı'nda yaşanan trafik problemini de ortadan kaldırdı.

Kurban satın almak veya kesmek için tesise gelen araçlarla, işi biten vatandaşların tesisten ayrılırken kullandığı yolu ayıran Altındağ Belediyesi, vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.

“Hayvanlar ile besiciler için konforlu bir ortam”

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Türkiye'nin en modern kurban satış ve kesim alanını, hijyen tedbirleriyle, bu yıl da Altındağlı vatandaşların hizmetine sunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

200 dönümlük bir alan üzerinde yer alan tesiste birbirinden bağımsız 360 adet hayvan barınağının bulunduğunu aktaran Başkan Balcı, "Bu barınaklarda 7 bin ile 10 bin arasında hayvan oldukça sağlıklı koşullarda barınabiliyor. Tesiste, kurban satıcıları için sosyal alan da var. Hayvanların yanında konaklayan besiciler için de konforlu bir ortam mevcut. Mescitten abdesthaneye, kafeteryadan duş alacakları, yemek yiyecekleri yerlere kadar her şey var. Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımız, her tür sağlık kontrollerinin yapıldığı bu alandan gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabildikleri gibi, modern ve usulüne uygun bir şekilde kesim de yapabilecek” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/35908/altindagda-bayram-oncesi-son-hazirliklar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.