Akar: "S-300 NATO içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 de aynı şekilde kullanılacak"

Milli savunma Bakanı Hulusi Akar, bazı NATO üyelerinde mevcut olan S-300 sistemi İttifak içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 sisteminin de Türkiye'de aynı şekilde kullanılacağını söyledi.
Büşra Bayrak
|
12 Kasım 2020, Perşembe - 11:10
Akar: "S-300 NATO içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 de aynı şekilde kullanılacak"


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerine başlandı.

Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi ele alınıyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlığının bütçesine ilişkin sunumunda, bazı NATO üyelerinde mevcut olan S-300 sistemi İttifak içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 sisteminin de  Türkiye'de aynı şekilde kullanılacağını vurguladı.

S400 uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sisteminin kontrol ve hazırlıklarına planlandığı şekilde devam ettiklerini belirten Akar, "ABD’nin teknik anlamda S-400 ve F-35’lerin uyumluluğu konusundaki kaygısını ele almaya hazırız. Ortak çalışma grubu teklifimiz halen masadadır" dedi.

Akar, Karabağ'da ateşkesin kontrolü ve denetimi konusundaki anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere Türkiye'nin de ortak barış gücünde yer alacağını kaydetti.

Türkiye’yi Ege Denizi’nde karasularına ve Doğu Akdeniz’de Antalya körfezine hapsetme çabalarına karşı durmaya kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizen Akar, "Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi, kimseye de hakkımızı çiğnetmeyiz. Şehit oluruz, gazi oluruz; ancak hiçbir oldubittiye de izin vermeyiz" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/360097/akar-s-300-nato-icinde-nasil-kullaniliyorsa-s-400-de-ayni-sekilde-kullanilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.