İtalya'da Kovid-19 salgınında sağlık sistemi alarm veriyor

İtalya'da yeni tip koronavirüs salgınının ikinci dalgasında artan vaka sayıları bazı bölgelerde hastanelerin kapasitelerini zorluyor.
Büşra Bayrak
|
12 Kasım 2020, Perşembe - 13:56
İtalya'da Kovid-19 salgınında sağlık sistemi alarm veriyor
İtalyan basınında çıkan haberlere göre, güneydeki Napoli kentinin merkezi olduğu Campania Bölgesi'nde dramatik görüntüler ortaya çıkmaya başladı.


Acil servis tuvaletinde ölen Kovid-19 hastası

Özellikle Napoli’deki Cardarelli Hastanesinin acil servis birimindeki bir tuvalette yerde hayatını kaybetmiş yatan bir Kovid-19 hastasına ait olduğu ifade edilen görüntüler sosyal medyada ve yazılı basında geniş yankı buldu. 

Söz konusu görüntüde diğer Kovid-19 hastalarının da birbirlerine yakın sedyelerde tedavi edildikleri görülüyor.

Sağlık Bakanı Speranza müfettiş görevlendirdi

Il Messaggero gazetesinin haberinde, ülkede infiale yol açan görüntüler sonrası Sağlık Bakanı Roberto Speranza'nın, Campania'daki durumu incelemesi için iki müfettiş gönderdiği belirtildi.

Hastalar tedavi için başka şehirlere gidiyor

Campania Bölgesi’nde hastanelerin yetersiz kalması nedeniyle bazı hastaların tedavi olmak için kuzeydeki Lazio Bölgesi’ne gittikleri ifade edildi.

Kuzeydeki Torino kentinde de İtalyan ordusunun Juventus Futbol Kulübünün stadının çevresine sahra hastanesi kurduğu bildirildi.

Kentte daha önce de hastane kapasiteleri dolduğu için Kovid-19 hastalarının kiliselere yerleştirildiği basına yansımıştı.

İtalya Tabipler Birliği başta olmak üzere farklı branşlardan doktor ve hemşire birlikleri ise ülkede sağlık sisteminin çökmemesi için topyekun karantina uygulamasına gidilmesi çağrısı yapıyor. 

İtalya'da dün 32 bin 961 yeni vaka kaydedilirken, salgının başladığı şubattan bu yana Kovid-19 bulaşanların sayısı 1 milyonu aştı ve can kaybı 43 bine yaklaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/360573/italyada-kovid-19-salgininda-saglik-sistemi-alarm-veriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.