Libya Ordusundan Site ve Cufra uyarısı

Libya ordusu, Sirte ve Cufra'daki askeri hareketliliğin bölgenin paralı askerlerden ve silahlı milislerden arındırılmadığını ortaya koyduğunu açıkladı.
Büşra Bayrak
|
12 Kasım 2020, Perşembe - 16:11
Libya Ordusundan Site ve Cufra uyarısı
Libya krizindeki taraflar arasında yürütülen 5+5 Ortak Askeri Komite toplantılarının Sirte'deki 6. turunun üçüncü gününde Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Cufra ve Sirte'deki askeri hareketliliği, bölgenin paralı askerler ve silahlı milislerden boşaltılmadığının delili olarak niteleyen Kununu, "Bunların barışçıl diyalog yolunun kapanmasına neden olmasını istemiyoruz. Ancak paralı askerlerin süngüleri ve hava savunması altında pazarlık yapmayı kabul etmeyiz." uyarısı yaptı.

Kununu, Libya'daki Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonunun (UNSMIL) bu durumdan habersiz olmadığını savunarak şöyle devam etti:

"Eğer durum düzeltilmezse, müzakerelerin sonuç veremeyeceğini söylemekten korkuyoruz. 5+5 görüşmelerinde şimdiye kadar olanların, kalıcı ateşkes anlaşmasının seyri ile uyuşmadığına UNSMIL'in dikkatini çekeriz."

BM heyeti, 10 Kasım Salı günü Sirte kentinde müzakerelerin 6. turunun başladığını duyurmuştu.

Cenevre'de 23 Ekim'de varılan kalıcı ateşkes anlaşmasının uygulanması ve bunun için alt komitelerin oluşturulmasının ele alınacağı belirtilmişti. 

Ortak Askeri Komitede, BM nezdinde meşru Libya hükümetine bağlı Libya ordusundan ve ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerinden beşer kişilik heyetler bulunuyor.


http://www.ankaramasasi.com/haber/361423/libya-ordusundan-site-ve-cufra-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.