Şükrü Orhan'dan Ankaralılara "esnafa destek olun" çağrısı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Orhan, vatandaşlara, yerel esnafa destek olma çağrısı yaparak “Lütfen esnaflarımızın ışığını söndürmeyelim onlara destek olalım. Bu süreç içerisinde en azından birbirimize dayanışmayla gidelim” dedi.
Büşra Bayrak
|
12 Kasım 2020, Perşembe - 18:53
Şükrü Orhan'dan Ankaralılara "esnafa destek olun" çağrısı

Şükrü Orhan Ankara Masası’ndan Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını cevaplandırdı.

Koronavirüs salgınında en çok esnafın mağdur olduğunu belirten Orhan, yasaklar ve kısıtlamalar arasında ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade etti.

"Hem sağlık kaygısı hem ticari kaybımız var"

Orhan, “Hem sağlığımızdan korkuyoruz, hem ticari kaybımız var. İkisinden de çok büyük sıkıntıdayız. Tabii ki bu süre içerisinde devletimizin 25 bin lira esnafımıza bir destek kredisi oldu. Halkbank üzerinden 25 bin liralık da kredi kartı desteğinde bulunuldu. 6 ay ödemesiz diye. Fakat maalesef ve maalesef üzülerek söylüyorum bu 6 aylık süreci doldurduk ama süreç hala aynı devam ediyor.” dedi.

"Esnaf destek kredisi ödemeleri ötelensin"

Şükrü Orhan, borçları öteleme, taksitlendirme gibi bir destek ve vergi affı beklentilerini dile getirerek şunları söyledi:

"Mansur Yavaş 531 esnafımıza 500 TL nakdi yardım yaptı"

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş tarafından bizim odamıza bağlı esnaf topluluğunun 531 esnafımıza 500 TL bir nakdi yardımda bulunuldu. Bunun akabinde tabii ki dezenfektan kolonya ve maske yardımında bulundular. Allah razı olsun. Yani veren el her zaman alan elden üstündür. Biz üçüne beşine azına çoğuna bakmıyoruz. Kimden ne destek alabilirsek diye düşünüyoruz, çalışıyoruz.”

"Esnafa her ay geri ödemesiz bir asgari ücret yardım yapılsın"

Devletten de bir destek talepleri olduğunu anlatan Orhan,  “Bizlere ticarethanemiz olduğu için en azından dedik ki bir asgari ücret tutarında her esnafa kötü, en azından küçük ölçekli esnafa bir asgari ücret tutarında her ay nakdi yardım yapılsın, geri dönüşümsüz. Yani en azından her ay asgari ücret tutarında evlerimizin iaşesi için bize destek olsunlar diyoruz. Buradan tekrar sesimizi bir kere daha duyurmuş olalım. İnşallah bu talebimizi de geri çevirmezler.” şeklinde konuştu.

"Maalesef kimse önünü göremiyor"

Orhan, ticaretin açılması için bir tarih belirlenmesini de istediklerinin altını çizdi.

Normalleşme takviminin Bilim Kurulu ve devlet büyüklerinin takdiri ile açıklanmasının çok yararlı olacağını kaydeden Orhan şöyle devam etti: “Örneğin, 1 Şubat 2021 tarihinden itibaren kontrollü normal hayata geçişimiz vardır diye planlama yapılırsa esnaf ona göre malını alır, stoğunu koyar gelecek seneye hazırlığını yapar. Ticari olarak parasını ayarlar, ödemelerini ayarlar. Ama şuan süreç belli olmadığı için maalesef kimse önünü göremiyor. Bizler de önümüzü göremiyoruz. Yani gönül ister ki tabii ki virüs ortadan kalksın, herkes işine gücüne baksın ama ortada bir gerçek var. Bu gerçekte de kontrollü normal hayatı nasıl yaşayacağız, işin açığı süreci yaşayıp göreceğiz, hep beraber bekliyoruz.”

"Esnaftan alışveriş yapalım"

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Orhan, konuşmasının sonunda vatandaşlara da çağrı yaptı.

“Lütfen yerel esnafımıza sahip çıkalım.” diyen Orhan şunları aktardı: “ Birinci önceliğimiz bu, yerel esnafımıza sahip çıkalım. Alışverişimizi kasaptan, manavdan, bakkaldan yapalım. Büyük AVM'lere gidip yada a market, b market, zincir marketlere gidip tamam bu alım gücüyle alakalıdır, belki biraz da hesaplı alıyoruzdur, ama şunu unutmayalım."

"Esnaflarımızın ışığını söndürmeyelim"

"Bugün bir işiniz çıktı, evinizden giderken anahtarı güvenip mahallenin bakkalına, kasabına, manavına bırakabiliyorsunuz değil mi?Eşim gelip senden alacak işte oğlum gelip senden alacak. Esnaf, o mahallenin güven temsilidir. Lütfen esnaflarımızın ışığını söndürmeyelim onlara destek olalım. Bu süreç içerisinde en azından birbirimize dayanışmaya gidelim. Özellikle memur kesim vatandaşlarımıza abilerimize, ablalarımıza sesleniyorum. Esnafımıza, yerel esnafımıza bu süreçte lütfen sahip çıkalım.”

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Orhan’ın, Ankara Masası’ndan Gökhan Gökyıldırım’a yaptığı geniş açıklamaların tamamını tek tıkla izleyebilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/361623/sukru-orhandan-ankaralilara-esnafa-destek-olun-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.