İPhone 13 Pro deşifre oldu

iPhone 12, piyasa çıkmasından 24 saat geçmeden iPhone 13 sızıntıları gelmeye başladı.
Ankara Masası
|
13 Kasım 2020, Cuma - 11:05
İPhone 13 Pro deşifre oldu

Apple bir zamanlar teknoloji dünyasında bir gizlilik kalesiydi. Ancak son yıllarda şirket, yeni telefonlar için hazırladığı bazı yükseltmeler hakkında ipuçlarını sızdırıyor. Bu, 2021'de çıkması beklenen iPhone 13 serisi için de geçerli olacak.

Kore elektronik bloğu olan The Elec'in yakın tarihli bir raporuna göre Apple, 2021'de düşük sıcaklıkta polikristalin oksit (LTPO) teknolojisine sahip OLED ekranları iPhone 13 modeline getirecek.

Elec raporuna göre LG Display, Apple'a özel organik ışık yayan diyot (OLED) panel fabrikası hatlarının üretimini artıracak. Raporda; “LG, Güney Kore’nin Paju kentindeki E6-1 ve E6-2 üretim hatlarını aktif olarak genişletiyor. Şirket, LTPO OLED substratlarının aylık üretim kapasitesini önümüzdeki yıl 25.000 parçaya çıkarmayı planlıyor. Düşük sıcaklıklı polikristalin oksit (LPTO) ince film transistörleri (TFT) yerleştirmeyi planlıyor. Apple, LTPO TFT'yi önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak daha yüksek katmanlı iPhone modellerine uygulamayı planlıyor.” ifadeleri yer alıyor.

iPhone 13 ile gelecek olan LTPO OLED paneller neler sunuyor?

LTPO, LG Display tarafından geliştirilen ve üreticilerin güç açısından daha verimli ekranlar oluşturmasına olanak tanıyan bir arka plan teknolojisi. Apple, Apple Watch Series 5 ve Apple Watch Series 6 da dâhil olmak üzere yeni akıllı saatlerinde LTPO ekranlarını zaten uygulamaya koydu. MacRumors'un açıklamasına göre, yeni modellerin aynı pili kullanmasına rağmen önceki modellerle nazaran 18 saatlik pil ömrüne sahip olmasını sağlıyor. LTPO, daha açık, daha yoğun ve daha renkli görüntülere de olanak tanıyor.

LG Display’e ek olarak, Samsung Display’in Chungnam Eyaleti, Asan Şehri, Tangjeong’daki A3 üretim hattının bir kısmını da LTPO’ya dönüştürmesi bekleniyor. Orijinal baskı kalıbının girdi hacmine göre buradaki üretim kapasitesi 105K olacak. Samsung Display, LTPO panellerini Samsung Electronics’in Galaxy Note 20 Ultra ve bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürülen diğer modellerine uygulamıştı.

LG’nin bu üretim hatlarını Apple’a tahsis edeceği açıkça ortada. Çünkü bunlar dahili olarak “Apple Serisi” olarak adlandırılmaktadır. LG şu anda 5K kapasiteli LTPO ekipmanını piyasaya sürüyor. Şirket, düşük sıcaklıklı polikristalin oksit (LTPO) ince film transistör (TFT) işleme ekipmanını önümüzdeki yıl 25K’ya genişletmeyi planlıyor.

Buna ek olarak, önümüzdeki yıl Mayıs ayında, LG Display, 2022’de Apple’ın iPhone’u için LTPO OLED’ler oluşturmak için bir grup yeni cihaz da sunacak. Ayrıca, LG’nin ayrıca aylık 15.000 LTPO OLED alt tabakası üretim kapasitesi olan E6-3 için bir planı var.

TheLec’e göre LG Display’in diğer LTPO cihazları Apple tarafından onaylanmış görünüyor. LG’nin LTPS’den LTPO’ya geçmesi için Apple’ın panel kalitesi lisansını alması gerekir. E6-1 ve E6-2 üretim hatlarına ek olarak LG Display, E6-3 hattına ek yatırımlar yapacak. Apple için ekran panellerinin üretimine adanan E6-3 üretim hattı 15K üretim kapasitesine sahip.

LPTO teknolojisi söz konusu olduğunda, sadece LG ve Samsung’un bu teknolojiye hazır olduğu anlaşılıyor. Çinli BOE, Güney Koreli rakiplerine karşı LPTO OLED panellerinde hala geride. Apple sonunda bu teknolojiyi kullanırsa, BOE için bu açıdan umut yok. Aslında, Çinli üretici BOE hala Apple’ın OLED standardını karşılamakta zorlanıyor. BOE’nin Apple’ın tedarik zincirine tam olarak girmesi biraz zaman alabilecek gibi görünüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/362337/iphone-13-pro-desifre-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.