Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sigara içmeyi lütfen bırakın. Kendimizin katili olmayalım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsün en önemli vurgun noktasının akciğerler olduğunu belirterek, "Sigara içmeyi lütfen bırakın. Kendi kendimizin katili olmayalım" dedi.
Büşra Bayrak
|
13 Kasım 2020, Cuma - 17:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sigara içmeyi lütfen bırakın. Kendimizin katili olmayalım"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kovid-19'a karşı geliştirilecek aşıya zengin fakir demeden her ülke ve her insanın erişebilmesinin önemine dikkati çekti.

"Aşı, tüm insanlığın ortak malı olmalı"

Erdoğan, "Üretilen aşı, tüm insanlığın ortak malı olmalı, şirketlerin kar hırsına kurban edilmemelidir. " şeklinde konuştu.

"Lütfen artık sizler de bize yardımcı olun"

Koronavirüsün aşısı veya ilacı bulunana kadar rehavete kapılamdan hastalıkla mücadeleyi sürdürmek gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekranları başında bizleri seyreden milletimize sesleniyorum. Ne olur, Allah rızası için, yok dışarısıymış yok kafetaryaymış... Sigara içmeyi lütfen bırakın. Kendi kendimizin katili olmayalım. En önemli vurgun noktası akciğer. Akciğerin de en önemli vurgun yeme aracı sigara. Lütfen artık sizler de bize yardımcı olun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kovid-19 hastalığının bir süre daha bizimle olacağının farkındayız. Nitekim son haftalarda dünya genelinde vaka, hasta ve vefat sayılarında yaşanan tırmanış, bu acı gerçeği hepimize hatırlatmaktadır." ifadelerini kullandı.

65 yaş üstüne kısıtlama

İstanbul'da Ankara'da yeni bir süreç başlattıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: "Saat 10.00 ve 16.00 arası ancak dışarı çıkılacak. Bunun dışında herkes evlerinde olacak. Bunu biz kendi keyfimiz için yapmıyoruz. Bütün bunları milletimiz için yapıyoruz. Sağlıklı bir millet, sağlıklı bir toplum için yapıyoruz."

İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi iftihar kaynağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağlı vatandaşların hasretle bekledikleri, muhteşem bir sağlık tesisinin açılış heyecanını yaşadıklarını da belirterek, resmi açılışı yapılan İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin her bakımdan şehrin iftihar kaynağı olacak bir eser olduğunu sözlerine ekledi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/363556/cumhurbaskani-erdogan-sigara-icmeyi-lutfen-birakin-kendimizin-katili-olmayalim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.