CHP yönetiminin Muharrem İnce açıklaması

CHP üst düzey bir isim Muharrem İnce'yle ilgili yaptığı açıklamada, disiplin sürecinin işletilmeyeceğini, İnce'nin istediğinin bu olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
13 Kasım 2020, Cuma - 21:50
CHP yönetiminin Muharrem İnce açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) içinde "Memleket Hareketi" başlatan ve katıldığı televizyon programlarında CHP yönetimini ağır sözlerle eleştiren Muharrem İnce hakkında parti içinde nasıl bir süreç işletileceği merak konusu olmuştu.


BBC Türkçe'ye konuşan CHP'li üst düzey bir yönetici, herhangi bir disiplin sürecinin yürütülmeyeceğini, İnce'nin istediğinin bu olduğunu söyledi.

"Yeni kadro açıklar mı?"

İnce'nin tavırlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP'li şunları söyledi;

"Muharrem Bey disipline sevk edilmek istiyor ama istediği verilmeyecek. Kendisi parti kurmayı hedefliyor. Sivas'ta hareketi başlattığı gün de niyeti parti kurmaktı. Şimdi 'CHP daha iyi olsun istiyorum' diyor. Partinin içinde , 'parti iyi olsun' diye mücadele eden birisi yeni kadro açıklar mı? Kadro CHP'de zaten var, görevde olmayanlar varsa onları göreve getirirsin, takviye edilir, ama yeni kadro olmaz.

"Genel Başkanı bu tartışmaya girmiyor"

"Sivas'ta ilk hareketi açıkladığında kendisine yönelik desteğin yukarı doğru olacağını bekliyordu, ama olmadı. Onun için parti yönetimiyle kavga etmek istiyor. Ama CHP genel merkezi, Genel Başkanı bu tartışmaya girmiyor, girmeyecek de."

"Böyle bir tartışma alanı açmak istemiyoruz"

Kılıçdaroğlu'nun eski genel başkanlar dahil, kendisini eleştirenleri parti dışına itmek yerine, "partide nasıl yararlanabiliriz" tavrı sergilediği anımsatılarak, "Biz farklı görüşlerdeki siyasi partilerle, acaba nasıl bir araya gelebiliriz diye çabalarken, kendi içimizde böyle bir tartışma alanı açmak istemiyoruz. İnce, eleştirebilir, konuşabilir, ama bunu izleyen bir hakem var, millet. Kendi vicdanlarına göre değerlendirmeyi yapar, kim haklı kim haksız karar verir" görüşü dile getiriliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/363945/chp-yonetiminin-muharrem-ince-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.