Oğlunu askere gönderecek olan anneden dağdaki kızına çağrı

Diyarbakır’da çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki evlat nöbeti 439’uncu gününe girdi. Evlat nöbetindeki anne Nazlı Sancar, teröristlerin kaçırdığı kızına seslenerek “Kardeşin askere gidecek kardeş katili olma” dedi.
IHA-20201114AW166004
|
14 Kasım 2020, Cumartesi - 13:23
Oğlunu askere gönderecek olan anneden dağdaki kızına çağrı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019 tarihinden itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 439’uncu gününe girdi.

Van'dan kente gelerek 8 yıl önce 13 yaşında dağa kaçırılan kızı Şeyma için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eyleme katılan Nazlı Sancar, oğlunun askere gideceğine işaret ederek kızına "Kardeş katili olma." çağrısında bulundu.

Anne Sancar, “Bir buçuk yıldır biz bu çadırın altındayız. Yaz, kış yağmur, çamur, hastalık demeden evlatlarımızı bekliyoruz. Evlatlarımızı almadan gitmiyoruz, kararlıyız. HDP evlatlarımızdan ne istiyor göndersinler, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Şeyma kızım ben kapımı kapattım geldim. Kardeşin 2 ay sonra askere gidecek, kardeş kardeşi öldürmesin gel. Yusuf artık askere gidecek, karşına çıkarsa kardeşini mi öldüreceksin. Gel devlet güçlerine teslim ol. Kardeşin 'Ablam gelsin sonra askere gideceğim' diyor, ağlıyor. 'Ablamı görmeden gitmek istemiyorum' diyor. Gel kardeşinin katili olma. Kardeş kardeşi öldürüyor. Herkes seni çok özledi, senin için gece gündüz ağlıyoruz. Kardeşin önüne gelirse öldüreceksin, kardeşin muayenede ağladı, anne dedi, ben askere gideceğim ablam önüme gelecek ya ben öldüreceğim ya da o beni öldürecek dedi, gel kardeş katili olma. Hepimiz senin kahrından ölüyoruz" dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/365085/oglunu-askere-gonderecek-olan-anneden-dagdaki-kizina-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.