Ankara Kalesi tehlike altında

Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, Ankara Kalesi’nde bulunan çatlakların tarihi yapı için büyük tehdit oluşturduğunu belirterek Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne acilen kaleye müdahale edilmesi konusunda çağrıda bulundu.
Büşra Bayrak
|
14 Kasım 2020, Cumartesi - 17:00
Ankara Kalesi tehlike altında
Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan’da Kale’ye giderek surlarda meydana gelen çatlakları yakından inceledi. Burhan, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video ile kalede oluşan çatlakları göstererek değerlendirmelerde bulundu.

Kaleye sahip çıkalım

Ankara’nın Tarihi mirası olan Kale surlarındaki çatlakların çok ciddi tehlike arz ettiğini belirten Meclis Üyesi Sinan Burhan,  şunları kaydetti:

“Hem turizm açısından ciddi manada sıkıntı olan bir durum hem de insan sağlığı açısından can ve mal güvenliği açısından ciddi tehlike arz ediyor. Ben buradan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Sayın Mansur Yavaş’a çağrıda bulunuyorum bu tarihi çatlağa sahip çıkalım, kaleye sahip çıkalım burada olası bir tehlike olabilir bu konuda tedbir alalım. Kalenin kültürel miras olduğunu hesap etmemiz lazım burada çimento, demir vs kötü ucube yapıların yer almaması gerekir. Bu kaleye sahip çıkılması gerekiyor. Takdir sizlerin”


http://www.ankaramasasi.com/haber/365443/ankara-kalesi-tehlike-altinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.