Brezilyalı sanatçıdan insan yüzünü tamamlayan maske

Brezilya ressam Jorge Roriz, pandemi nedeniyle takılan maskelerin insanları tek tipleştirdiğini ve kimliklerini kaybetmesine yol açtığını belirterek sıradışı bir çalışmaya imza attı. İnsanların yüzlerinin kapanan kısımlarını maskelere gerçekçi bir şekilde çizen Roriz, kişilerin ayırt edici özelliklerini ön plana çıkararak, onlara hiç maske takmamışlar gibi bir görünüm veriyor.
Zeliha Demirci
|
14 Kasım 2020, Cumartesi - 17:39
Brezilyalı sanatçıdan insan yüzünü tamamlayan maske

Brezilyalı sanatçı Jorge Roriz, koronavirüs nedeniyle insanların hayatına giren maskeleri tuvale dönüştürdü. 65 yaşındaki Roriz, Brezilya’nın ünlü Rio de Janaeiro Karnavalı’nın coşkusunu, sanatseverlerin tekrar yaşamasını sağlayan renkli ve fantastik ögelerin yer aldığı eserleriyle tanınıyor. Roriz şimdilerde sanatını, kullanıcısının yüzünü yansıtan maskeler yapmak için kullanıyor.

Gittikçe daha fazla ilgi görüyor

Maskelerin insanları tek tipleştirdiğini ve kimliklerini kaybetmesini yol açtığını düşünen Roriz, kişilerin yüzlerinin alt kısmını gerçekçi bir şekilde maskelere çiziyor. Beyaz bir maske üzerinde insanların ten rengini ve ağız burun yapısını en ince hatlarıyla ortaya koyan sanatçının işleri ise gittikçe daha fazla ilgi görüyor.

"İnsanları biraz da olsa neşelendirdi"

Konuya ilişkin açıklama yapan Roriz, “Ben bu maskeyi kimliği kaybetmek istemediğim için takıyorum. Sanıyorum birçok insan benim gibi düşünüyor ve pandeminin kargaşasında kaybolmak istemeyenler benimle iletişime geçiyor. İnsanların kendilerine maske takarak, kendilerini koruması elbette hayati önem taşıyor. Ancak, yaptığım maskeler insanların biraz olsun gülmesini sağladı” ifadelerini kullandı.

Dünyada koronavirüs salgınından en kötü etkilenen ülkelerden biri olan Brezilya’da vaka sayısı altı milyona ölü sayısı ise 165 bine yaklaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/365478/brezilyali-sanatcidan-insan-yuzunu-tamamlayan-maske
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.